Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Oded Kattash, μίλησε στην μπασκετική εκπομπή της ΕΡΤ “Τζάμπολ” για πολλά. Έκανε όμως, και ειδική αναφορά και στα συμβόλαια των Mario Hezonja, Nemanja Nedovic, Ιωάννη Παπαπέτρου και Κωνσταντίνου Μήτογλου, που λήγουν το καλοκαίρι και τόνισε ότι δεν ξέρει από τώρα τι θα γίνει, αλλά σίγουρα θα ήθελε να παραμείνουν και οι 4 στην ομάδα.

Αναλυτικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Oded Kattash είπε στην κάμερα της ΕΡΤ:

Για το ότι έφυγε στα μέσα της σεζόν από την Hapoel Jerusalem για να πάει στον Παναθηναϊκό: «Ποτέ δεν περιμένεις να φύγεις μέσα στη σεζόν. Ήρθα όμως στον Παναθηναϊκό που το περιβάλλον μου ήταν πολύ οικείο, αν και έχουν περάσει περίπου 20 χρόνια από τότε. Πραγματικά έχω την ομάδα και την Αθήνα μέσα στην καρδιά μου. Μπασκετικά υπάρχουν δυσκολίες και με αρκετά προβλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει και θα υπάρξουν και στο μέλλον».

Για την στιγμή που θυμάται πιο πολύ όταν πήγε στον Παναθηναϊκό: «Ήταν η πρώτη φορά που έφυγα από το Ισραήλ. Ο Ομπράντοβιτς, ο Ιτούδης, το σταφ, όλος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού με έκαναν να νιώσω πολύ άνετα. Κυριαρχήσαμε στην Ευρωλίγκα, πήραμε το τρόπαιο στη Θεσσαλονίκη, πήραμε και το ελληνικό πρωτάθλημα. Το βασικό είναι όμως ότι καταφέραμε να διατηρήσουμε σταθερές φιλίες με τους ανθρώπους αυτούς».

Για το δέσιμό του με τον Παναθηναϊκό: «Είναι απίστευτο το πώς κατάφερα να δεθώ με κάποιους ανθρώπους μέσα σε μία μόλις σεζόν. Μερικά πράγματα στη ζωή δεν μπορείς να τα εξηγήσεις. Όταν ήρθα στην Αθήνα ένιωθα σα να είχα ήδη 10 χρόνια στην Ελλάδα. Αυτή η σύνδεση ήταν πραγματικά εκπληκτική».

Για το πόσο σημαντικό είναι να έχει δυνατούς και σπουδαίους χαρακτήρες οι ομάδες: «Οι χαρακτήρες είναι σημαντικοί σε μία ομάδα. Αυτό το σκέφτομαι πάντα και προσπαθώ να το υλοποιήσω. Έχουμε καλούς χαρακτήρες στα αποδυτήρια, όμως μας λείπει η εμπειρία. Αυτή είναι η διαφορά μας με τη σεζόν 1999-2000. Έχουμε καλούς χαρακτήρες όμως στα αποδυτήρια φέτος και είναι μία βάση πάνω στην οποία θα χτίσουμε για την επόμενη σεζόν».

Για το μεγάλο κενό που έχει ο Παναθηναϊκός στην θέση “1”: «Ο κόσμος ξέρει μπάσκετ και αντιλαμβάνεται τα πράγματα. Δεν έχουμε τον κλασικό πλέι-μέικερ. Έχουμε παίκτες στον άσο, αλλά δεν είναι όμως στο επίπεδο των άλλων ομάδων στην Ευρωλίγκα. Προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε άλλους παίκτες σ’ αυτή τη θέση και στην επίθεση και στην άμυνα. Εμένα πάντα μου άρεσε να παίζω με τρεις δημιουργούς. Πήραμε τον Μπρέι, αλλά είχε την ατυχία με τον τραυματισμό».

Για το χτύπημα της μοίρας που τον σημάδεψε με έναν πολύ σοβαρό τραυματιοσμό και τον έκανε να σταματήσει την καριέρα του ως παίκτης από νωρίς: «Θα μπορούσα να σας πω ότι το έχω ξεπεράσει και ότι μπορώ να ζω με αυτό. Πράγματι μπορώ να ζω, αλλά κάτι καίει μέσα μου, υπάρχει αυτή η φλόγα και όταν καίει αυτή η φλόγα σημαίνει ότι κάτι το αγαπάς. Το στερήθηκα νωρίς, αλλά θα προσπαθήσω τα επόμενα χρόνια μέσα από την προπονητική να μεταλαμπαδεύσω τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου».

Για την προπονητική σχολή που προτιμά κι αν είναι φαν του ΝΒΑ: «Είμαι αρκετά ευλογημένος, γιατί έχω συνεργαστεί με σπουδαίους προπονητές όπως είναι ο Obradovic και ο Gerson. Εμένα μου αρέσει περισσότερο η Euroleague από το NBA, χωρίς διάθεση να μειώσω πρόσωπα και καταστάσεις. Με εξιτάρει περισσότερο να παρακολουθώ το ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Για το γεγονός ότι δεν χαμογελάει εύκολα: «Μπορεί να μην χαμογελάω τόσο πολύ, όμως γελάω με τα αστεία. Όσοι με γνωρίζουν, μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Ίσως να μην το έχω εξασκήσει τόσο πολύ στο πρόσωπό μου, ωστόσο είμαι ένας χαρούμενος άνθρωπος».

Για τα συμβόλαια των Παπαπέτρου, Μήτογλου, Hezonja, Nedovic που λήγουν: «Πάντα, κάθε καλοκαίρι είναι δύσκολο μεταγραφικά. Εμείς θα θέλαμε να έχουμε και τους τέσσερις (Παπαπέτρου, Μήτογλου, Hezonja, Nedovic), αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ξεκάθαρη απάντηση να σας δώσω τώρα. Παίζει ρόλο το μπάτζετ. Φέτος είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε κάποιους παίκτες, που τα προηγούμενα χρόνια αμείβονταν καλύτερα, αλλά δεν μπορώ να σας απαντήσω τώρα».