Η μεγάλη ώρα της ανάδειξης μίας 25ετούς ιστορίας έφτασε. Ο Παναθηναϊκός γιορτάζει, βραβεύοντας πέντε παίκτες που διακρίθηκαν και προσέφεραν στιγμές ανεκτίμητες στους φίλους της ομάδας, καθώς και ουκ ολίγους τίτλους για το σύλλογο.

Δημήτρης Διαμαντίδης, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Αντώνης Φώτσης, Ντέγιαν Μποντιρόγκα και Στόγιαν Βράνκοβιτς θα βρεθούν ενώπιον του κοινού των «πρασίνων», σε μία στιγμή ιδιαίτερη και για τους ίδιους. Το ίδιο ισχύει και για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, η προσφορά του οποίου αναγνωρίζεται με το να δοθεί το όνομά του, στο Κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Λίγα λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης, όλα είναι έτοιμα και ήδη το κοινό έχει σχεδόν γεμίσει το ΟΑΚΑ, με το σκοτεινό σκηνικό να προϊδεάζει για όσα θα συμβούν.

legacy oaka 1

Αρχικά εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, τα παιδιά της Ακαδημίας που καταχειροκροτήθην από το κοινό. Το ίδιο ίσχυσε και με τον έναν εκ των υπευθύνων και πρώην υπαρχηγό της ομάδας, Κώστα Τσαρτσαρή.

Με ένα εντυπωσιακό βίντεο, παρουσιάστηκαν οι νέες φανέλες της ομάδας, για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016.

nea_fanela_15-16.jpg

Και άρχισε η παρουσίαση. Πρώτος ο Στόγιαν Βράνκοβιτς, ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Αυτό που συμβαίνει είναι πολύ συγκινητικό. Σας ευχαριστώ πολύ, είστε πραγματικά οι καλύτεροι. Ευχαριστώ για όλα και τον οργανισμό του Παναθηναϊκό. Κύριε Παύλο, κύριε πρόεδρε, ευχαριστώ. Γεια σας».

Ο Αντώνης Φώτσης, εν συνεχεία, είπε: «Δεν είναι κάτι καινούργιο για εμάς το σημερινό, κάθε μέρα είναι γιορτή για εμάς. Ξέρετε άλλωστε πόσο αγαπάμε την ομάδα, είτε βραβευόμαστε είτε όχι. Σας ευχαριστούμε πολύ».

Σειρά πήρε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο οποίος επεσήμανε: «Είναι μεγαλείο και μεγάλη τιμή που βρίσκεστε στην οικογένειά του Παναθηναϊκού. Δε θα πω πολλά, μόνο αυτό και να με θυμάστε: Και στις χαρές και στις λύπες μαζί».

Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα καταχειροκροτήθηκε, ακούστηκαν πολλά συνθήματα για τον ίδιο και ανταπέδωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Είμαι χαρούμενος που έπαιξα για εσάς. Το ίδιο ισχύει και για εσάς κύριε Παύλο και για την οικογένειά σας». 

Ακόμη μεγαλύτερη η αποθέωση του Δημήτρη Διαμαντίδη: «Οι παίκτες έρχονται και φεύγουν, η ομάδα μένει όμως πάντα εδώ. Πρέπει να είμαστε μαζί της και στα εύκολα και στα δύσκολα», είπε συνοδευόμενος από την κόρη του.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, o οποίος βράβευσε και τους πέντε τιμώμενους αθλητές, δήλωσε: «Όταν πεθάνω, θέλω να με θάψετε με την φανέλα του ΠΑΟ».

 

legacy_oaka_parataksi.jpg

Ύστερα, είχε έρθει η στιγμή για την πρώτη παράσταση του νέου Παναθηναϊκού μπροστά στο κοινό του, κόντρα στην Παρτιζάν.

Οι αποστολές των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Αλεξάνταρ Πάβλοβιτς, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Λευτέρης Μποχωρίδης, Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, Αντώνης Φώτσης, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Τζέιμς Φελντέιν, Δημήτρης Διαμαντίδης, Νικ Καλάθης, Γιώργος Παπαγιάννης, Μιχάλης Λούντζης, Όγκνιεν Κούζμιτς

Παρτιζάν (Μπόζιτς): Πέταρ Αρανίτοβιτς, Αντρέι Μαγκντέφσκι, Γιάννης Κουζέλογλου, Άντιν Βράμπατς, Βάνια Μαρίνκοβιτς, Σλόμπονταν Γιοβάνοβιτς, Τσέντομιρ Βίτκοβατς, Μπόζο Ντούμιτς, Μίλος Κοπρίβιτσα, Μίλος Γκλίσιτς, Ντέγιαν Πετρόφ, Αντρέγια Μιλουτίνοβιτς

Στο ημίχρονο βραβεύτηκε ο Παύλος Γιαννακόπουλος, του οποίου το Κλειστό της Λεωφόρου πήρε το όνομα. «Ευχαριστώ για όλα. Ευχαριστώ όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού που βρίσκονται εδώ απόψε», ήταν τα λόγια του εμφανώς συγκινημένου πρώην παράγοντα.