Η αλήθεια είναι ότι αν κάποιος φίλος του Παναθηναϊκού μάθαινε ότι η ομάδα του γύρισε από το -20 και επικράτησε στην παράταση της Armani Milano χάρη  και στον κομβικότατο Shelvin Mack, πιθανότατα θα πίστευε ότι πρόκειται για κάποιου είδους αστείο λόγο της ημέρας (1 Απριλίου).

Κι όμως αυτό ακριβώς συνέβη χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ σε μία βραδιά με πολλαπλά οφέλη για τους Πρωταθλητές Ελλάδος. Ένα από αυτά είναι σίγουρα και η απόδοση του 30χρονου guard, ο οποίος ξύπνησε από τον λήθαργο που βρισκόταν μετά την ανανέωση του συμβολαίου του, δείχνοντας ότι δεν είναι τόσο κακός παίκτης όσο φαίνονταν τον τελευταίο καιρό.

Βέβαια, αυτή η εμφάνιση δεν είχε κάποιο ουσιαστικό βαθμολογικό αντίκρiσμα όσον αφορά την Euroleague, αφού οι «πράσινοι» έχουν αποκλειστεί και μαθηματικά εδώ και αρκετό καιρό. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο βασικός στόχος της ομάδας για φέτος είναι το double στις εγχώριες υποχρεώσεις. Εκεί ακριβώς έγκειται η σημασία της ενεργοποίησης του Mack, αφού κατάφερε να  δώσει πολλές λύσεις  στην θέση του point guard, η οποία φέτος πονάει όσο καμία άλλη το «τριφύλλι».

Και αν η απόκτηση του Bray έγινε με γνώμονα αυτό, ο τραυματισμός του πρώην παίκτη του Κολοσσού Ρόδου (θα τον αφήσει δύο μήνες έξω) δεν μπορεί παρά να προβληματίσει τους ανθρώπους της ομάδας. Την ίδια ώρα oι San Ros και Μποχωρίδης δεν είναι καθαροί άσσοι, ενώ παρουσιάζουν και μία αστάθεια στην απόδοσή τους.

Έτσι η ανέλπιστη εμφάνιση του Mack γεννά πολλά χαμόγελα, αφού απέδειξε ξανά (όπως τον πρώτο μήνα της παρουσίας του στην χώρα μας) ότι είναι ικανός να κάνει την διαφορά τουλάχιστον στα εγχώρια παιχνίδια.

H ποιότητά του ουδέποτε αποτελούσε ερωτηματικό, σε αντίθεση με το κίνητρο και την όρεξη που έχει για το μπάσκετ. Και αυτοί ακριβώς ήταν οι λόγοι της  αγωνιστικής του μεταμόρφωσης.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στην φωτιά αναφορικά με την απόδοση του παίκτη στο μέλλον. Ωστόσο το χθεσινό παιχνίδι γέννησε  την  ελπίδα ότι οι «πράσινοι» δεν κέρδισαν μόνο ένα αδιάφορο ματς, αλλά και έναν παίκτη από τον οποίο δεν προσδοκούσαν τίποτα.

Και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της χθεσινής βραδιάς.