Η Monaco ήταν καλύτερη σχεδόν και σε όλο το παιχνίδι και σε συνδυασμό με ένα επιβλητικό τέταρτο δεκάλεπτο επικράτησε χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα επί του Παναθηναϊκού (84-70). Με αυτόν τον τρόπο ο οργανισμός του “Πριγκιπάτου” ανέβηκε στο 17-10 και μπήκε ξανά στην τετράδα της βαθμολογίας, την ώρα που οι “πράσινοι” γνώρισαν την έκτη σερί τους ήττα, υποχώρησαν στο 8-19 και περιμένουν απλά το φινάλε της σεζόν στην Ευρωλίγκα, καθότι δεν έχουν κάποιο ουσιαστικό στόχο στην διοργάνωση. Από την πλευρά των νικητών όλα τα λεφτά ήταν η απόδοση του Diallo με 18 πόντους και οκτώ ασίστ, ενώ σε πολύ καλή μέρα βρέθηκε και ο Loyd με ισάριθμους πόντους. Στην αντίπερα όχθη προσπάθησε ο Ponitka με 11 πόντους και έξι ριμπάουντ, ενώ διψήφιος ήταν και ο Bacon με 10.

Oι “πράσινοι” με πρωταγωνιστή τον Ponitka (επτά πόντοι) κατάφεραν να είναι μπροστά στο σκορ με “βραχεία κεφαλή” (8-9), όμως οι γηπεδούχοι με μπροστάρη τον Motiejunas απάντησαν με ένα 5-0 για το 13-9. Mετά τον Λιθουανό και ο Alpha Diallo αποτελούσε ένα δυσάρεστο πονοκέφαλο για το “τριφύλλι”, αφού με προσωπικές του ενέργειες έστειλε την ομάδα του στο +5 (18-13), ενώ το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου (21-17).

Το σύνολο του Obradovic ζεσταινόταν σιγά – σιγά στο μπροστά μέρος του παρκέ και με ηγέτη τον Loyd άρχιζε να χτίζει ικανοποιητικά πλεονεκτήματα οκτώ – εννιά πόντων (25-17, 31-22). Οι Μονεγάσκοι είχαν επιβάλει για τα καλά τον ρυθμό τους και πήραν διψήφια απόσταση (39-28), ωστόσο οι “πράσινοι” αντέδρασαν και με ορισμένα εύστοχα περιφερειακά σουτ έκλεισαν την ψαλίδα και οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με το διαχειρίσιμο -6 (42-36).

To σύνολο του Σερέλη λειτουργούσε υποδειγματικά στην επίθεση, με συνέπεια να μπει με το μαχαίρι στα δόντια στο δεύτερο μέρος και να φέρει τον αγώνα στον πόντο (49-48). Η Monaco προσπαθούσε να βρεις τις λύσεις στο στενό πρέσινγκ της ελληνικής ομάδας και αποσπάστηκε με έξι πόντους (59-53), αλλά οι φιλοξενούμενοι παρά το small ball δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να κυριαρχήσουν πλήρως και πήγαν στην τελική ευθεία του αγώνα στο -7 (64-57).

O Παναθηναϊκός ήταν πάρα πολύ νευρικός στο μπροστά μέρος του παρκέ λόγω και της έλλειψης λύσεων (έμεινε χωρίς πόντο για 4,5 λεπτά), κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε σε μεγάλο βαθμό η Monaco, η οποία έτρεξε ένα σερί 7-0 και ξέφυγε για πρώτη φορά με 14 πόντους (71-57). Από εκεί κι έπειτα οι γηπεδούχοι είχαν πατήσει για τα καλά το πόδι στο γκάζι και οι φιλοξενούμενοι άφησαν το παιχνίδι στην τύχη τους, επομένως η διαφορά άγγιξε τους 20 πόντους (79-59). Τέλος στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα του αγώνα η αρμάδα του Σερέλη περιόρισε την έκταση της ήττας, την ώρα που είδε τον Σαμοντούροβ να βάζει τους πρώτους πόντους στην Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 42-36, 64-57

Δείτε τα στατιστικά εδώ