Για τη μεγάλη νίκη και εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στη Fenerbahce μίλησε ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, ο Nemanja Nedovic –που από κοινού με το Daryl Macon πέτυχε τους 21 από τους 27 πόντους του «τριφυλλιού» στην τελευταία περίοδο-, ο οποίος δήλωσε πως αυτός και οι συμπαίκτες του δεν τα παράτησαν ποτέ μέχρι και το τέλος του αγώνα.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δεν τα παρατήσαμε μέχρι το τέλος ακόμα και όταν ήμασταν πέντε πόντους πίσω λίγο πριν το τέλος, είπαμε συνεχίζουμε, το πιστεύουμε και τελικά το καταφέραμε.

Πρέπει να χτίσουμε σε αυτή τη νίκη για τη συνέχεια»

 

Από μεριάς του, ο έτερος σταρ της βραδιάς, ο Macon, στάθηκε στην ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ, χαρακτηρίζοντας τους οπαδούς των «πράσινων» ως τους καλύτερους που έχει δει ποτέ.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Αισθάνομαι καταπληκτικά. Δεν νομίζω ότι έχω ζήσει μια τέτοια ατμόσφαιρα. Αυτή είναι η πρώτη φορά σε όλη μου τη ζωή. Νομίζω ότι το χρειαζόμασταν, ενισχύουμε την αυτοπεποίθησή μας και μαζευόμαστε περισσότερο. Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βασιστούμε σε αυτό. Μακάρι να μπορούσα να είχα ονειρευτεί αυτήν την ατμόσφαιρα, ήταν τρελό. Αυτοί είναι οι καλύτεροι οπαδοί που έχω δει ποτέ ήταν τρελό, ήταν εξωπραγματικό απόψε».

Η ενέργεια έπαιξε σημαντικό ρόλο και μας βοήθησε ο κόσμος σ’ αυτό. Παίξαμε επιθετικά στην άμυνα και μαζί με την επίθεση ήταν τα σημεία κλειδιά του παιχνιδιού. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και με βοηθούν οι συμπαίκτες μου σ’ αυτό, μου λένε να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω. Έβλεπα βίντεο για το πως ήταν γεμάτο το ΟΑΚΑ. Ο κόσμος είναι εξαιρετικός και μας έδωσε ενέργεια».

 

Τέλος, ο Δημήτρης Πρίφτης ισχυρίστηκε πως δεν είναι απαραίτητο να σκοράρει η ομάδα τόσους πόντους κάθε βράδυ για να κερδίσει, ενώ στάθηκε και στη βελτίωση των παικτών του, κάτι που είναι απαραίτητο για τη συνέχεια.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

 

«Συγχαρητήρια στα παιδιά για την πρώτη φετινή μας νίκη στην Euroleague. Θέλω να συγχαρώ και τον κόσμο μας, είμαι ευγνώμων. Μας βοήθησε πολύ, μας έδωσε ώθηση και στήριξη. Ο κόσμος ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για να έρθει η νίκη. Αναφορικά με το παιχνίδι, φυσικά και έχουμε πολλά πράγματα να βάλουμε σε μια τάξη. Πρέπει να βάλουμε και να ακολουθήσουμε τους κανόνες μας με μεγαλύτερη συνέπεια. Πρέπει να βελτιωθούμε και να έχουμε πρόοδο. Μου φαίνεται πως πρέπει να βελτιώσουμε πολλά. Σίγουρα, δεν παίξαμε καλά, δεν παίξαμε όπως θα θέλαμε. Θα πρέπει να διορθώσουμε πολλά. Όμως, αυτή η νίκη μας δίνει μια αισιόδοξη ατμόσφαιρα για να συνεχίσουμε τη δουλειά».