Το Σαββατοκύριακο 18-19 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ το 3o τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος” και όπως ήταν φυσικό, ο αείμνηστος πρόεδρος του Παναθηναϊκού βρέθηκε στο επίκεντρο όλων των δηλώσεων που έγιναν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Σε αυτήν παραβρέθηκαν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο Δημήτρης Πρίφτης και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, εκπροσωπώντας τον Παναθηναϊκό, ο Ergin Ataman για την Anadolu Efes, ο Jaka Lakovic για την Ulm και φυσικά ο Zeljko Obradovic για λογαριασμό της Partizan.

Διαβάστε αναλυτικά τι ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου για το τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος”:

OBRADOVIC: «ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΧΕΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ-ΠΡΟΕΔΡΟΥ»

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Παναθηναϊκό που μας κάλεσε. Για τους νέους παίκτες της ομάδας μου θα είναι μία μεγάλη ευκαιρία να δώσουν δύο σημαντικά παιχνίδια απέναντι σε ομάδες που όχι μόνο έχουν ευρωπαϊκούς τίτλους, αλλά βρίσκονται και στο κορυφαίο επίπεδο. Προσωπικά είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Οι περισσότεροι γνωρίζετε την προσωπική σχέση που είχα με τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Είναι ο άνθρωπος που δεν θα ξεχάσω ποτέ τα όσα έκανε για μένα και για την ομάδα. Όχι μόνο μπασκετικά, αλλά σε όλες τις πτυχές της ζωής μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη που μας προσκάλεσε για να τον τιμήσουμε.

Ο Παύλος ήταν ένας άνθρωπος που πάντα προσπαθούσε να είναι δίπλα μας. Ήταν πολλά παραπάνω από πρόεδρος και τα 13 χρόνια που ήμουν εδώ αυτό ένιωθα. Δεν είχαμε σχέση προπονητή-προέδρου. Άκουγα ό,τι με συμβούλευε και προσπαθούσε να συμβουλεύει όποιον είχε κάποιο θέμα στον σύλλογο. Ήταν κοντά μας κάθε βράδυ, ήταν κοντά σε όλους τους εργαζομένους.

Αν χάνεις τέτοιους ανθρώπους πρέπει να βλέπεις την αντίδραση του κόσμου και το αντίκτυπο που έχουν αυτές οι απώλειες. Καταλαβαίνεις ότι όλοι μιλάνε εδώ στην Ελλάδα για τον χαμό του κουμπάρου μου Duda και παλαιότερα για τον κ. Γιαννακόπουλο. Θα μου λείπουν για όλη μου τη ζωή».

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ, ZELJKO»

«Προτού αναφερθώ στο τουρνουά, θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου την οικογένεια και τους οικείους του Dusan Ivkovic, ενός από τους μεγαλύτερους ανθρώπους του ευρωπαϊκού μπάσκετ που έφυγε από τη ζωή. Είναι δύσκολο να κινείσαι στο ΟΑΚΑ και να μην βλέπεις τον Παύλο ή τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Αυτό το τουρνουά μας δίνει τη δυνατότητα να κρατάμε ζωντανή την μνήμη του.

Θα ήθελα να πω ένα μεγαλύτερο ευχαριστώ στον φίλο Zeljko. Μαζί του έγιναν όλα αυτά που βλέπετε εδώ μέσα… Πάντα αποδέχεται την πρόσκληση για αυτό το τουρνουά, ανεξάρτητα με το πρόγραμμα των ομάδων του. Είναι ένα άτομο που ξέρει να σέβεται και να δείχνει την αγάπη του στο παρελθόν του. Να ευχηθώ να γίνει ένα ωραίο τουρνουά και η καλύτερη ομάδα να κερδίσει. Να βγουν τα συμπεράσματά τους. Εύχομαι οι ομάδες να έχουν υγεία και όχι τραυματισμούς. Να γίνουν ωραίοι αγώνες και να νικήσει ο καλύτερος. Άλλο ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους αποδέχθηκαν την πρόσκληση».

ΠΡΙΦΤΗΣ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΠΡΩΙΜΟ ΣΤΑΔΙΟ»

«Τιμούμε με την παρουσία μας έναν πολύ σπουδαίο άνθρωπο, τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Μια μεγάλη προσωπικότητα που μαζί με την οικογένειά του, συνέβαλε τα μέγιστα όχι μόνο στον Παναθηναϊκό αλλά στην ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού. Χαίρομαι που το τουρνουά θα διεξαχθεί ξανά έπειτα από την περσινή αναβολή. Θα είναι μια σπουδαία εμπειρία για την ομάδα μας, προσπαθούμε να χτίσουμε τον Παναθηναϊκό της νέας χρονιάς. Εύχομαι να γίνει ένα όμορφο τουρνουά.

Όσον αφορά το τι πρέπει να βελτιώσουμε, είμαστε ακόμα σε ένα πρώιμο στάδιο, προσπαθούμε να… γνωριστούμε καλύτερα. Θέλουμε να κερδίσουμε χρόνο παίζοντας πιο σταθερά και με μεγαλύτερη συνέπεια στην άμυνα. Να είμαστε σοβαροί. Να παίζουμε με ένταση στην άμυνα και πάσα στην επίθεση. Να έχουμε ομαδικό πνεύμα… Είναι μια ατελείωτη διαδικασία, θα βελτιωνόμαστε μέχρι την τελευταία μέρα! Ο χρόνος δεν είναι πάντα σύμμαχος. Ο τρόπος είναι η δουλειά και η πίστη σε αυτό που κάνουμε».

ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ: «ΜΕ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ Ο ΠΑΥΛΟΣ»

«Να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό τουρνουά. Το πιο σημαντικό είναι ο σκοπός. Είναι ένα τουρνουά αφιερωμένο στο κ. Παύλο που όλοι ξέρουμε τι έχει προσφέρει στον Παναθηναϊκό, το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο μπάσκετ κατ’ επέκταση. Είναι τιμή μας να παίζουμε σε αυτό το τουρνουά, το οποίο γίνεται θεσμός. Να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους, να είμαστε υγιείς και να έχουμε μια καλή σεζόν.

Πριν βρεθώ αντίπαλος, είχα βρεθεί αρκετές φορές σε αυτό το γήπεδο. Όλοι ξέρουν τη μπασκετική ιστορία της οικογένειας μου και του πατέρα μου. Είχα ακούσει ιστορίες για τον κ. Παύλο και πολλά πράγματα που είχε κάνει, από πολύ μικρή ηλικία. Είμαστε ευγνώμονες ως οικογένεια, γιατί ενέπνευσε και εμένα και άλλα παιδιά στην ηλικία μου.

Η ομάδα που είχε ο Παναθηναϊκός εκείνες τις εποχές, ήταν «φοβιστική» για να είσαι απέναντι της. Ήταν ο αυτοκράτορας της Ευρώπης. Αυτό συνέβη με τα χρήματα και την αγάπη που έβγαζε η οικογένεια Γιαννακόπουλου. Ομάδα και κόσμος, ήταν ένα. Ως αντίπαλος ήταν πολύ δύσκολο να παίξεις σε αυτό το γήπεδο και να κερδίσεις. Σίγουρα το έχω νιώσει αυτό».

ATAMAN: «Ο ΠΑΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Παναθηναϊκό για την πρόσκληση σε αυτό το πολύ σημαντικό τουρνουά. Νιώθουμε τιμή που είμαστε εδώ. Προσωπικά θυμάμαι τον Παύλο Γιαννακόπουλο στις θρυλικές εποχές του Παναθηναϊκού. Είναι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο στην ιστορία αυτής της ομάδας, ήταν πάντα ενθουσιώδης με την ομάδα του, είχε έντονα συναισθήματα και ήταν πάντα κοντά στον Παναθηναϊκό. Ο Παύλος ήταν πάντα μπροστά. Νιώθουμε ύψιστο σεβασμό για όσα έκανε αυτός ο άνθρωπος για το μπάσκετ.

Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου και ό,τι πέτυχαν πέρσι. Έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ, όχι μόνο πέρσι που κατέκτησαν την Ευρωλίγκα αλλά και την προηγούμενη που η χρονιά διεκόπη. Θα παίξουμε με τον ίδιο τρόπο. Πέρυσι κερδίσαμε, αλλά μάς έλειψαν τα γεμάτα γήπεδα. Φέτος θα παίξουμε σαν πρωταθλητές Ευρώπης, ελπίζω με κόσμο στα γήπεδα και θα είναι συναρπαστικό για εμάς γνωρίζοντας πως οι άλλες ομάδες θα μας κυνηγούν. Ο Zeljko το έκανε 9 φορές, θα προσπαθήσω να το κάνω δεύτερη».

LAKOVIC: «ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΥΛΟ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΗΤΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

«Εκ μέρους της Ulm, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που είμαστε εδώ μαζί με τρεις ιστορικές ομάδες. Είναι τιμή για εμάς που συμμετέχουμε σε αυτό το τουρνουά. Το πιο σημαντικό είναι να τιμήσουμε τον κύριο Παύλο, τον θρυλικό πρόεδρο που έφερε μαζί με την οικογένειά του στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ήμουν τυχερός που ήμουν μέλος αυτής της ομάδας κι ένιωσα τη ζεστασιά και την αγάπη του κυρίου Παύλου. Ήταν ένας από τους λόγους που ο Παναθηναϊκός είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κλαμπ στο παγκόσμιο μπάσκετ. Για αυτόν, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν δουλειά αλλά οικογένεια. Ένιωθε πως όλοι ήμασταν οικογένειά του. Αυτό ήταν το πιο χαρακτηριστικό. Έδειχνε αγάπη για όλους, ήταν κοντά στους πάντες».