Άκρως επεισοδιακό ήταν το φινάλε του χθεσινού (5/12) ντέρμπι μεταξύ των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για την 8η στροφή της φετινής Basket League, με τους ερυθρόλευκους μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι να φτάνουν εν τέλει στη νίκη με 68-66 συνεχίζοντας έτσι αήττητοι στο πρωτάθλημα κάνοντας το 8/8.

Ωστόσο, ένα ματς τέτοιου βεληνεκούς που κρίνεται στο καλάθι πάντοτε θα έχει διαμαρτυρίες και δεν θα βρίσκει καμία από τις δύο πλευρές σύμφωνη με την άλλη -με το εν λόγω ντέρμπι φυσικά να μη μπορεί να ξεφύγει από αυτήν τη μοίρα.

Έτσι, από πλευράς τους οι πράσινοι διαμαρτύρονται έντονα για την τελευταία ακριβώς φάση της αναμέτρησης «φωνάζοντας» για διπλό φάουλ από τον Σάσα Βεζένκοβ σε πρώτο χρόνο και Thomas Walkup σε δεύτερο στον Dwayne Bacon, όταν υπήρξε επαφή του Αμερικανού παίκτη του ΠΑΟ όταν πήρε τη μπάλα στο κέντρο περίπου του γηπέδου με σχεδόν 4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα.

Από την άλλη μεριά, οι… φωνές των Πειραιωτών έγκεινται για μια φάση αρκετά νωρίτερα, όταν με το σκορ στο 65-59 με 47 δευτερόλεπτα περίπου για το φινάλε ο Bacon φαίνεται πως υπέπεσε σε βήματα, με τους διαιτητές ωστόσο να μην σφυρίζουν κάτι και να αφήνουν τη φάση να εξελιχθεί -κάτι που επέφερε και ένα ζογκλερικό λέι απ από τον άλλοτε άσο της Monaco.

Αν και οι διαμαρτυρίες πάντοτε θα υπάρχουν, αυτό που πρέπει να τονιστεί πως χθες γίναμε μάρτυρες ενός αρκετά σκληρού ντέρμπι μεταξύ των δύο αιωνίων στο οποίο τα λάθη και τα φάουλ προσπέρασαν τα συνολικά καλάθια (62 έναντι 53)!