Αν και τα περισσότερα προβλήματα τραυματισμών στο ρόστερ του Παναθηναϊκού έχουν ξεπεραστεί πλήρως εδώ και μερικές ημέρες, ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης εξακολουθεί να μην έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί στη μέση του με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός μάχης για την πρώτη αποστολή του τριφυλλιού εν έτει 2023.

Έτσι, ο νεαρός Έλληνας wing δεν θα καταφέρει να δώσει το “παρών” στη μονομαχία των πράσινων κόντρα στον Προμηθέα αύριο (2/1 – 19:15) στην Πάτρα για την εν αναβολής αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής της Basket League, κάτι που λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο καθότι είχε τεθεί εκτός αποστολής και στην πρόσφατη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της EuroLeague.

Συμπτωματικά, η τελευταία του αναμέτρηση για το 2022 έλαβε χώρα στα εδάφη της Πάτρας, όταν στις 26 Δεκεμβρίου κόντρα στον Απόλλωνα είχε καταγράψει 10 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ αλλά και ένα κλέψιμο σε 18 λεπτά παρουσίας. Συνολικά δε φέτος, μετράει 6 πόντους και 3 ριμπάουντ στην Ελλάδα (18 λεπτά παρουσίας) αλλά και 3 πόντους στην Ευρώπη (10 λεπτά παρουσίας).