Πρώτη ήττα στα φετινά του φιλικά για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ηττήθηκε με 78-90 στη Σλοβενία από την Olimpija Ljubljana στο δεύτερο χρονικά φιλικό του εν όψει της νέας σεζόν. Καλύτερος όλων ο Balcerowski για το τριφύλλι, που μετά από το κάκιστο σημερινό του δεύτερο μέρος (47-30 επί μέρους σκορ οι γηπεδούχοι) μοιάζοντας να μην έχει καθόλου ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημά του, επιστρέφει πλέον στη βάση του για το “Νίκος Φάσουρας” όπου θα αντιμετωπίσει τους Cluj Napoca και Περιστέρι το επερχόμενο Σαββατοκύριακο (9-10/9).

Το πρώτο ημίχρονο είχε πολύ μεγάλο ρυθμό και σκορ (91 κοινοί πόντοι), με τις δύο ομάδες να έχουν διάθεση να χτυπήσουν διαρκώς το PnR και να βρουν λύσεις από τους χειριστές αλλά και τους ψηλούς του.

Από πλευράς του, το τριφύλλι ήταν εμφανώς η καλύτερη ομάδα του παρκέ με την τριάδα των Balcerowski, Αντετοκούνμπο και Grigonis να δίνουν πολλές λύσεις στα της επίθεσης τόσο από κοντά όσο και από την περίμετρο (4/5 τρίποντα ο Λιθουανός), ενώ την ίδια στιγμή λύσεις στο σύντομο χρονικό διάστημα που πάτησαν παρκέ προσέφερε ο Guy αλλά και ο Σαμοντούροβ, που μέτρησε δύο τάπες στο πρώτο 20λεπτο.

Ερωτηματικό του ΠΑΟ παρέμενε βέβαια η άμυνα, η οποία προς το φινάλε του ημιχρόνου πήγε πιο νωρίς στα αποδυτήρια, με την Olimpija Ljubljana να βρίσκει σωρεία διαδοχικών λύσεων στο πράσινο καλάθι.

Με το τριφύλλι όμως να περνάει 3.5 λεπτά χωρίς να σκοράρει στην 3η περίοδο
αλλά και 4 λεπτά για το πρώτο του καλάθι, η Olimpija βρήκε λύσεις κυρίως από την άμυνά της, εκεί όπου έσβησε τα φώτα κυρίως στην άκαρπη πεντάδα των Vildoza, Grant, Καλαϊτζάκη, Μαντζούκα και Αντετοκούνμπο (μια μείξη που με τον Αργεντινό σε μέτριο φεγγάρι δεν είχε τα φόντα να σκοράρει πολύ), και πέρασε μπροστά στο σκορ ακόμα και με 8 πόντους.

Η είσοδος των Σλούκα, Grigonis και Balcerowski άλλαξε ξανά τα δεδομένα για τον Παναθηναϊκό όμως που σε συνδυασμό με το rotation των γηπεδούχων κατάφερε να μειώσει με ένα σημαντικό σερί ακόμα και στο καλάθι μετά από ώρα (63-61 στο 30′).

Η τρανή αστοχία από την περίμετρο και η επιστροφή σημαντικών παικτών των Σλοβένων όμως εκτροχιασε την κατάσταση ξανά για το τριφύλλι, που επηρεάστηκε από τον αργό ρυθμό του περισσότερο από αυτό που θα έπρεπε μη μπορώντας να βρει λύσεις στο σετ παιχνίδι την ίδια στιγμή που δεν έτρεχε ικανοποιητικά στο ανοιχτό γήπεδο για εύκολους πόντους.

Ο Balcerowski έγινε μετέπειτα το κλειδί στην επιθετική ανάπτυξη του Παναθηναϊκού, με τον Πολωνό σέντερ, που από την αρχή φορτώθηκε με φάουλ, να χαρίζει εύκολους πόντους στην ελληνική ομάδα κοντά στο αντίπαλο καλάθι -πάρα το γεγονός πως προς το τέλος σπατάλησε 4 συνεχείς βολές. Ωστόσο, μέχρι τέλους δεν άλλαξε τίποτα δραματικά.

Τα Δεκάλεπτα: 18-22, 43-48, 63-61, 90-78

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των φιλικών του Παναθηναϊκού:

4/9 KK Krka Novo mesto –Παναθηναϊκός 80-91
7/9 Cedevita Olimpija – Παναθηναϊκός 90-78

Τουρνουά «Νίκος Φάσουρας»

9/9 U-BT Cluj Napoca – Παναθηναϊκός
10/9 Περιστέρι – Παναθηναϊκός

13/9 Περιστέρι – Παναθηναϊκός

«NICK GALIS INTERNATIONAL TOURNAMENT»

16/9 Παναθηναϊκός – Fenerbahce
17/9 Παναθηναϊκός – Maccabi Tel Aviv

5ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»

23-24/9