Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και με οδηγό την άμυνά του κατάφερε να επιβληθεί επί της Lublin, έστω κι αν απώλεσε μια διαφορά 18 πόντων και αγχώθηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Με αυτόν τον τρόπο το συγκρότημα της Ελένης Καπογιάννη ανέβηκε στο 4-0 και πλέον εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή της στην φάση των νοκ άουτ, την ώρα που οι φιλοξενούμενες έπεσαν στο 2-2 και εξακολουθούν να παλεύουν να πάρουν το εισιτήριο στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Κορυφαία παίκτρια για τις νικήτριες εν τη απουσία της Reed ήταν η Carter με 20πόντους και επτά ασίστ, με την Potter να είναι η πρώτη σκόρερ με 23 πόντους και την Χαιριστανίδου να δίνει επίσης λύσεις με 10 πόντους. Από την πλευρά των ηττημένων ξεχώρισε η Mack με 21 πόντους και επτά ριμπάουντ κι η Stanacev με 17 πόντους και οκτώ ασίστ.

“πράσινες” είχαν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα και περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό τα ατού των αντιπάλων τους, κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρώτο δεκάλεπτο στο +4 (17-13). Μάλιστα το “τριφύλλι” ανέβασε ακόμη περισσότερο στροφές στην συνέχεια και πήρε για πρώτη φορά πλεονέκτημα 10 πόντων (25-15), την στιγμή που λίγο αργότερα έφτασε στο +14 (35-21), ενώ πήγε στην ανάπαυλα με διψήφιο προβάδισμα (35-25).

Το συγκρότημα της Καπογιάννη ανέβασε ακόμη περισσότερο στροφές στην συνέχεια και με ένα άμεσο 8-0 αποσπάστηκε με 18 πόντους (43-25), με τις φιλοξενούμενες να αντιδρούν με ένα μικρό 5-0 για το 43-30. To σκηνικό παρέμεινε ίδιο μέχρι την λήξη της περιόδου, κάτι που σήμαινε ότι ο Παναθηναϊκός είχε ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο για το ροζ φύλλο αγώνα.

Η αντεπίθεση της Lublin δεν σταμάτησε εκεί, με τις παίκτριες τoυ Swezcyck να πλησιάζουν στους έξι και να βάζουν άγχος στις γηπεδούχες (53-47). Πάντως οι “πράσινες” ήλεγξαν ξανά τον ρυθμό και κατάφεραν να έχουν μία απόσταση οκτώ πόντων (63-57) στα 2,5 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, ενώ με 2/2 βολές  της Χαιριστανίδου περίπου ένα λεπτό πριν την λήξη του αγώνα, διαμόρφωσαν το 67-59 και ¨κλείδωσαν” το ροζ φύλλο αγώνα αλλά και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 35-25, 51-39, 67-59

Δείτε τα στατιστικά εδώ