Νίκη που την είχε ανάγκη από όλες τις απόψεις ο Παναθηναικός απέναντι στη δυνατή Maccabi. Το παιχνίδι ήταν θρίλερ σε όλη τη διάρκεια του με τον Williams να είναι ο ήρωας και να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Lee με 21 πόντους ενώ από πλευράς ηττημένων μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Colson με 29.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ισορροπημένα και για τις δύο ομάδες με τους Πράσινους να έχουν ένα ισχνό προβάδισμα (7-4). Williams και Wolters ήταν οι κύριοι εκφταστές των επιθέσεων με τους Colson και Brown να απαντούν από πλευράς Maccabi. Ωστόσο, ο Cohen ήταν αυτός που ισοφάρισε (11-11). Εν συνεχεία, ο Παπαγιάννης με πέντε προσωπικούς πόντους ανέβασε το σκορ στο 16-11. Η Maccabi ήταν άστοχη πίσω από τα 6,75 (17%), στοιχείο που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι (21-13). Η διαφορά μειώθηκε αλλά ο Bacon με τρίποντο στην εκπνοή της πρώτης περιόδου έδωσε το προβάδισμα με 24-17. Στη δεύτερη περίοδο ο Baldwin έκανε το step up και μείωσε για την ομάδα του στους τρεις με προσωπικές πρωτοβουλίες. Ο Παναθηναικός διήνυε ένα νεκρό διάστημα στην επίθεση και ο Colson μείωσε στον έναν (24-23). Το παιχνίδι είχε αποκτήσει γρήγορο ρυθμό με τις δύο ομάδες να έχουν συνεχόμενες απαντήσεις (28-28). Η συνεργασία στους αιθέρες ανάμεσα στον Brown και στoν Nebo έδωσε προβάδισμα στους Ισραηλινούς (30-31). Ωστόσο, ο Williams είχε διαφορετική άποψη με διαδοχικούς πόντους (39-35). Στο τέλος του ημιχρόνου Lee και Gudaitis έστειλαν τη διαφορά στους οκτώ (45-37).

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Martin από πλευράς Maccabi να ευστοχεί σε τρίποντο και το Bacon να απαντάει με τον ίδιο τρόπο (48-40). Οι στοχευμένες επιθέσεις όμως των Ισραηλινών έφεραν το παιχνίδι μετά από καιρό σε μια σχετική ισορροπία (48-45). Ο Colson βρέθηκε δεδομένα σε καλή μέρα και με ένα δύσκολο τρίποντο από τη γωνία μείωσε στον έναν (52-51). Παράλληλα, κυριαρχούσε στον αέρα και ο Brown ισοφάρισε το ματς. Lee και Παπαγιάννης όμως κράτησαν τους Πράσινους μπροστά στο σκορ. Στη τέταρτη περίοδο, η Maccabi επιστράτευσε χαμηλό σχήμα με τον Colson να αγωνίζεται στο ‘5’ και να ευστοχεί σε πάλι σε τρίποντο (67-64). Άξιος συμπαραστάτης του ο Baldwin που με προσωπική ενέργεια μείωσε στον έναν πόντο. Στην αντίπερα όχθη, ο Lee κάνει μεγάλο παιχνίδι και κρατάει τον Παναθηναικό στους τρεις (71-68). Όμως, γίνονται και αβίαστα λάθη από πλευράς γηπεδούχων με αποτέλεσμα ο Martin να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του (71-72). Εν συνεχεία, μίλησαν οι προσωπικότητες των Bacon και Παπαγιάννη και το 9-0 σερί ήταν γεγονός (80-72). Ο Colson όμως ξαναέκανε το ματς θρίλερ με δύο διαδοχικά τρίποντα (83-80). H Maccabi με ένα σερί 10-0 απείλησε τους Πράσινους για το μεγάλο διπλό, ωστόσο ο Williams με τρίποντο στα 7” έδωσα προβάδισμα δύο πόντων (88-86) με τον Baldwin να είναι μοιραίος και να αστοχεί από το high post.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 45-37, 65-58, 88-86.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.