Σε ένα παιχνίδι, που επιβεβαίωσε  τον χαρακτήρα του ντέρμπι, ο Ολυμπιακός ήταν σχεδόν σε όλο το παιχνίδι μπροστά στο σκορ, κράτησε την ψυχραιμία του στο τέλος, έβγαλε την ύστατη άμυνα και έτσι επικράτησε ξανά επί του Παναθηναϊκού (74-76). Ουσιαστικά οι Πειραιώτες διεύρυναν το αήττητό τους στην Basket League στο 18-0 και πέτυχαν την δωδέκατη σερί τους νίκη απέναντι στον “αιώνιο” αντίπαλο. Από την άλλη οι “πράσινοι” εμφάνισαν ένα αξιόμαχο πρόσωπο σε αυτό το ντέρμπι γοήτρου, αλλά δεν τα κατάφεραν να σπάσουν το σερί των “ερυθρολεύκων” και έπεσαν στο 14-4 στην Basket League, ενώ διαμαρτύρονται για φάουλ πάνω στον Παπαγιάννη στην τελευταία φάση. Από την πλευρά των νικητών την διαφορά έκανε η τριάδα Λαρεντζάκη – McKissic – Canaan με 13,12 και 12 πόντους αντίστοιχα, την ώρα που από την άλλη πλευρά ξεχώρισαν οι Bacon (17 πόντοι), Lee (14 πόντοι), Grigonis (13 πόντοι) και Gudaitis (10 πόντοι, οκτώ ριμπάουντ).

Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά νευρικές στο ξεκίνημα του αγώνα, με τους “πράσινους” να έχουν μία “βραχεία κεφαλή” (4-2), την οποία απέκτησαν μετά από δύσκολο καλάθι του Gudaitis (4-2). Από εκεί κι ύστερα οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ρυθμό στην επίθεση και το χέρι τους από μακριά και έτρεξαν ένα επιμέρους 2-11, με αποτέλεσμα να πάρουν πλεονέκτημα έξι πόντων (8-14). Οι “πράσινοι” έβγαζαν αντίδραση σταδιακά και έφεραν τον αγώνα στον πόντο (18-19) ύστερα από δύο τρίποντα του Lee, ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε στην απόλυτη ισορροπία (21-21).

Ο χαρακτήρας του ντέρμπι παρέμενε αναλλοίωτος, με τους Πειραιώτες να παίρνουν εκ νέου τα ηνία του παιχνιδιού με καλάθι του Λαρεντζάκη (23-25),  ενώ λίγο αργότερα αποσπάστηκαν με οκτώ (25-33), χάρις σε δύο τρίποντα των Peters και McKissic. Το σύνολο του Μπαρτζώκα πέρα από την πολύ καλή επιθετική του λειτουργία ήταν ταυτόχρονα και πολύ αποτελεσματικό στην άμυνα, με αποτέλεσμα να διατηρεί προβαδίσματα της τάξης των επτά – δέκα πόντων (30-40). Mάλιστα οι νταμπλούχοι Ελλάδος έφτασαν και στο +12 με ένα τρίποντο του Λαρεντζάκη (33-45), αλλά ο Wolters πέτυχε πέντε διαδοχικούς κι άμεσους πόντους, με συνέπεια οι “πράσινοι” να οδηγηθούν στην ανάπαυλα στο -8 (38-46).

Το “τριφύλλι” βελτίωσε κατά πολύ την απόδοσή του στην άμυνα, ενώ ευστόχησε και σε δύο περιφερειακά σουτ με τους Μαντζούκα και Bacon και με αυτόν τον τρόπο έτρεξε ένα 6-0 και μείωσε στους πέντε (44-49). Βέβαια ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και ανέκτησε γρήγορα το +10 (46-56), ωστόσο η αντίδραση της ομάδας του Σερέλη ήταν επίσης άμεση και έκλεισε την ψαλίδα στους τέσσερις πόντους (52-56). Μάλιστα οι γηπεδούχοι δεν περιορίστηκαν εκεί και πήγαν στην τελική ευθεία του αγώνα μόλις στο -1 (58-59), έπειτα από το πρώτο τρίποντο του Grigonis στην αναμέτρηση.

Ένα πολύ μεγάλο τρίποντο του Λαρεντζάκη έδωσε βαθιά ανάσα στους νταμπλούχους Ελλάδος (58-62), την στιγμή που επανέφεραν το +8 (58-66) του πρώτου μέρους. Οι “πράσινοι” προσπαθούσαν να μπουν ξανά δυναμικά στην εξίσωση του αγώνα και πλησίασαν στους πέντε πάλι (61-66), όμως ο Ολυμπιακός βρήκε ξανά τις απαντήσεις και με καλάθι και φάουλ του Σλούκα ξέφυγε με οκτώ (63-71). Παρόλα αυτά ορισμένα λάθη των “ερυθρολεύκων” στην επίθεση έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να μείνουν ζωντανοί στην διεκδίκηση της νίκης (67-71), ενώ δεν διαφοροποιήθηκε κάτι δραματικά ούτε στο επόμενο ενάμισι λεπτό (71-75 στα 49”). Στην επόμενη κατοχή οι “πράσινοι” αστόχησαν αρχικά, αλλά πήραν το επιθετικό ριμπάουντ και με ένα πολύ δύσκολο σουτ του Bacon έμειναν για τα καλά ζωντανοί στην διεκδίκηση του ροζ φύλλου (74-75 στα 23”). Ο McKissic κέρδισε το φάουλ από τον Μαντζούκα και έγραψε το 74-76, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν την άμυνα και πήραν ένα τεράστιο διπλό.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 38-46, 58-59, 74-76

Δείτε τα στατιστικά εδώ