Σε ένα τρομερό παιχνίδι που δεν θύμισε σε καμία περίπτωση τον τελικό του Super Cup το περασμένο Σάββατο και είχε έντονες διακυμάνσεις και συναισθήματα και κρίθηκε στην παράταση, ο Ολυμπιακός κράτησε τον Παναθηναϊκό χωρίς πόντο για τέσσερα λεπτά στο έξτρα πεντάλεπτο, με αποτέλεσμα να καταφέρει να πάρει ένα τρομερό διπλό στο ΟΑΚΑ (78-88). Ουσιαστικά το σύνολο του Μπαρτζώκα ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα και ντούμπλαρε τις νίκες του απέναντι στον “αιώνιο” αντίπαλο, ενώ οι “πράσινοι” έδειξαν σαφέστατα ένα βελτιωμένο πρόσωπο, όμως δεν ήταν αρκετό για να μην ξεκινήσουν με το αριστερό τις υποχρεώσεις τους στην Ευρώπη. Από την πλευρά των νικητών διακρίθηκαν οι Peters (17 πόντοι, 10 ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ, τέσσερα κλεψίματα), Walkup (17 πόντοι, πέντε ασίστ), Goss (16 πόντοι), Milutinov( 15 πόντοι, επτά ριμπάουντ), Canaan (14 πόντοι). Στην αντίπερα όχθη προσπάθησαν οι Σλούκας (20 πόντοι), Grigonis (17 πόντοι) και Hernangomez (13 πόντοι, 10 ριμπάουντ).

Oι δύο “μονομάχοι” είχαν σχετικά καλό ρυθμό στις πρώτες και αναγνωριστικές στιγμές του αγώνα, κάτι που ήταν σαφές και από το ισόπαλο σκορ (5-5). Το σκηνικό του αγώνα παρέμενε ίδιο και στα επόμενα λεπτά, διότι τόσο οι “ερυθρόλευκοι” όσο και οι “πράσινοι” ήταν εξίσου αποτελεσματικοί τόσο από μέσα όσο και απ’ έξω από την ρακέτα, με συνέπεια οι φιλοξενούμενοι να έχουν “βραχεία κεφαλή” (15-16). Ο ρυθμός του παιχνιδιού παρέμενε το ίδιο υψηλός και στα επόμενα λεπτά, με τις άμυνες να έχουν πιο παθητικό ρόλο και το συγκρότημα του Μπαρτζώκα να κλείνει το δεκάλεπτο στο +1 (22-23) χάρις στην πολύ καλή εικόνα που είχαν οι Walkup (οκτώ πόντοι) και Peters (οκτώ πόντοι).

Το παιχνίδι εξακολουθούσε να έχει τον χαρακτήρα ντέρμπι, διότι οι εναλλαγές στην πρωτοπορία ήταν συνεχείς και οι νταμπλούχοι Ελλάδος παρέμεναν πάντα μπροστά στο σκορ (26-27). Κάπου εκεί η ομάδα του Ergin Ataman εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη δεύτερου κλασικού πενταριού από την πλευρά του Ολυμπιακού και σε συνδυασμό με την τρομερή επιθετικά ημέρα που βρισκόταν ο Κώστας Σλούκας (13 πόντοι) αλλά και την πολύ καλή του λειτουργία στα μετόπισθεν κατάφερε να τρέξει ένα επιμέρους 13-2 και να αποσπαστεί για πρώτη φορά με 10 πόντους (39-29). Προς τα τέλη του πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και να περιορίσουν λίγο την έκταση της ζημιάς, πηγαίνοντας στην ανάπαυλα στο -7 (43-36).

Ο Σλούκας συνέχισε να κάνει την διαφορά για τους γηπεδούχους στο μπροστά μέρος του παρκέ και χάρις σε αυτόν η ομάδα του ανέκτησε το +9 (48-39), ωστόσο οι “ερυθρόλευκοι” αφυπνίστηκαν σύντομα και πλησίασαν στους τέσσερις πόντους (48-44). Ο Παναθηναϊκός είχε χάσει την ευχέρεια που είχε στην επίθεση εξαιτίας της παρουσίας του Milutinov, την ώρα που ο Ολυμπιακός βρήκε το σκορ που ήθελε από τον Canaan και έτσι κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στον πόντο (53-52). Κάπου εκεί η αρμάδα του Μπαρτζώκα “κόλλησε” ξανά στην επίθεση και με αυτόν τον τρόπο το “τριφύλλι” πήγε στην τελική ευθεία του αγώνα στο +7 (59-52).

Ο Peters ήταν μακράν ο πιο συνεπής παίκτης στην επίθεση για τον Ολυμπιακό και με ένα δικό του γκολ – φάουλ αλλά και μία τρομερή πάσα στον Milutinov, οι Πειραιώτες έκαναν ένα πολύ γρήγορο 0-5 και αρχικά πλησίασαν στους δύο (59-57), την ώρα που ένα μεγάλο τρίποντο του Goss προσπέρασαν μετά από πολλή ώρα (59-62). Οι “πράσινοι”  απάντησαν άμεσα στο 0-11 των Πειραιωτών και πέτυχαν δύο πολύ μεγάλα καλάθια με τους Σλούκα και Grigonis, ενώ με μία εντυπωσιακή άμυνα του Lessort πέρασαν μπροστά με τρεις (66-63). Οι Goss και Walkup ηγήθηκαν της επίθεσης του Ολυμπιακού σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού και με δύο πολύ σημαντικά περιφερειακά τους σουτ έδωσαν πλεονέκτημα τριών πόντων στους “ερυθρολεύκους” (66-69).

Bέβαια, ο Παναθηναϊκός δεν είπε ακόμη την τελευταία του λέξη και με δύο τρίποντα του εξαιρετικού Grigonis πήραν τα ηνία του αγώνα ξανά (72-69), με τον Walkup πάντως να απαντά άμεσα (72-72). Το παιχνίδι παρέμενε στην απόλυτη ισορροπία και στα επόμενα δευτερόλεπτα (74-74), την ώρα που ο Walkup αστόχησε σε σουτ τριών πόντων στα 20”. Παρόλα αυτά ο Lessort υπέπεσε σε τραγικό λάθος και έδωσε νέα επίθεση 14 δευτερολέπτων στους φιλοξενούμενους, που είδαν τον Walkup να μην βρίσκει στόχο εκ νέου.

Η τελευταία κατοχή του αγώνα βρέθηκε στα χέρια του “τριφυλλιού”, εντούτοις ο Σλούκας αστόχησε σε ένα πολύ δύσκολο μακρινό σουτ και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Ο Canaan συνέχιζε να είναι στην ζώνη του λυκόφωτος για την ομάδα του και με ένα σπουδαίο τρίποντο έγραψε το 74-77, ενώ βρήκε και συμπαραστάτες στα πρόσωπα των Milutinov και Peters, που με δύο εντυπωσιακές προσπάθειες έστειλαν την ομάδας τους στο +7 (74-81). Ο Goss πέτυχε δύο καλάθια, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πάρει διαφορά 12 πόντων (74-86) και να καθαρίσει οριστικά την νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 43-36, 59-52, 74-74 (κ.δ), 78-88

Δείτε τα στατιστικά εδώ