Μετά τον γιο και ο πατέρας στον Παναθηναϊκό.

Το τριφύλλι, μετά την απόκτηση του Aleksander Balcerowski το φετινό καλοκαίρι για το τμήμα Ανδρών του μπάσκετ, πήρε την απόφαση να αποκτήσει και τον πατέρα του Πολωνού σέντερ, τον Marcin Balcerowski, ο οποίος από τη νέα σεζόν θα πορευτεί με τα χρώματα του τμήματος μπάσκετ με αμαξίδιο του ΠΑΟ στη θέση του τεχνικού συμβούλου.

Ο πατέρας Balcerowski είναι 46 ετών και ήδη από τα 23 του έτη ζωής ασχολείται ενεργά με το μπάσκετ με αμαξίδιο.

Μάλιστα για πρώτη φορά στα χρονικά του συλλόγου, πατέρας και γιος θα αγωνίζονται ταυτόχρονα με τα πράσινα στο στήθος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Μάρτσιν Μπαλτσερόφσι ως τεχνικό σύμβουλο στην ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του «τριφυλλιού».

Σε μια σπουδαία κίνηση προχώρησε ο Παναθηναϊκός αφού ενέταξε στο δυναμικό της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο τον Μάρτσιν Μπαλτσερόφσκι, πατέρα του Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι που αγωνίζεται στην ανδρική ομάδα μπάσκετ του «τριφυλλιού».

Πρόκειται για μια σημαδιακή κίνηση καθώς για πρώτη φορά πατέρας και γιος συνεισφέρουν ταυτόχρονα σε μπάσκετ αρτιμελών και μπάσκετ με αμαξίδιο ταυτόχρονα.

Ο Μάρτσιν Μπαλτσερόφσκι είναι μια σπουδαία μορφή του μπάσκετ με αμαξίδιο στην Πολωνία που ήταν παίκτης και προπονητής στην Εθνική ομάδα.

O 46χρονος που άρχισε να αγωνίζεται σε αμαξίδιο από το 2000 , αγωνιζόταν μέχρι το 1998  με τη φανέλα της Γκόρνικ Βάλμπρσζιχ, ομάδας δεύτερης και τρίτης κατηγορίας της πατρίδας του.

Το 2018 οδήγησε την Εθνική Πολωνίας στην 6η θέση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος (συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα των αγώνων) και από το 2021 είναι ομοσπονδιακός προπονητής της ενώ συμμετείχε και το 2012 στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου.

Σε δήλωση του στο www.pao1908.com ο Μάρτσιν Μπαλτσερόφσκι ανέφερε «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα βρίσκομαι στον μεγάλο Παναθηναϊκό και θα τον υπηρετούμε από διαφορετικά πόστα με τον γιο μου. Ανυπομονώ να βοηθήσω ενεργά στην ομάδα από το πόστο μου και να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα».