Ο Παναθηναϊκός έδειξε πολύ καλύτερο πρόσωπο από ότι στον τελικό του Super Cup απέναντι στον Ολυμπιακό και με οδηγό του την σκληρή άμυνα έβαλε πάρα πολύ δύσκολα στην ισχυρή Real Madrid, ωστόσο ο Dzanan Musa, ο Sergio Lllull κι η αναιμική του επίθεση στο τελευταίο διάστημα του παιχνιδιού τον πλήγωσαν κι έτσι δεν μπόρεσε να φτάσει στην μεγάλη νίκη. Στον αντίποδα οι νικητές τα “βρήκαν σκούρα” σε όλο το 40λεπτο, καθώς δεν μπόρεσαν να εκτελέσουν όπως ήθελαν το πλάνο τους στο μπροστά μέρος του παρκέ. Παρόλα αυτά η άμυντική τους προσήλωση, δύο δίποντα του Musa και ενα τεράστιο τρίποντο του Llull υπέγραψαν την δύσκολη απόδρασή τους από το ΟΑΚΑ.

Koρυφαίος για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Tavares με 14 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ ακολούθησε ο clutch Musa με 13 πόντους. Πληθωτρική εμφάνιση είχε κι ο Deck, που μπορεί να μην σκόραρε πολύ (9 πόντους), αλλά έδωσε λύσεις σε ριμπάουντ κι άμυνα. Για τους ηττημένους διακρίθηκε ο Williams με 15 πόντους, με τον Lee να ακολουθεί με 12 και να πετυχαίνει τα τρίποντα που έφεραν σε θέση ισχύος τον ΠΑΟ. Καλός επιθετικά ήταν κι ο Gudaitis με 10 πόντους, ενώ ο Grigonis έδειξε πως θέλει ακόμη χρόνο, αφόυ έμεινε πάλι στα χαμηλά (5 πόντοι, 2/14 σουτ).

Τα στοιχεία που έκαναν την διαφορά ήταν η μεγαλύτερη ευστοχία της “Βασίλισσας” έναντι της ελληνικής ομάδας (23/67 vs 29/61), αλλά και η τεράστια διαφορά στα ριμπάουντ, με το σύνολο του Mateo να μαζέυει 15 (49-34) περισσότερα από το “τριφύλλι”, δείγμα της υπεροπλίας του στους ψηλούς. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός είχε καλύτερο ratio ασίστ/λαθών (14/8 vs 13/19), ωστόσο η υπεροχή του σε αυτόν τον στατιστικό τομέα δεν μπόρεσε να καλύψει την κατωτερότητά του στους άλλους δύο.

Οι Μαδριλένοι βγάζοντας ορισμένες καλές άμυνες, χτυπούσαν αρκετά στον αιφνιδιασμό, με συνέπεια να πάρουν ένα μικρό πλεονέκτημα (7-10) στα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά του αγώνα. Όσο περνούσε η ώρα τόσο ανέβαζαν ρυθμούς οι πρωταθλητές Ισπανίας, οι οποίοι με πρωταγωνιστή τον Hezonja διεύρυναν το προβάδισμά τους (13-21). Οι “πράσινοι” δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να χαρούν για πολύ και με ένα άμεσο 6-0 πλησίασαν άμεσα στο καλάθι (19-21). Τελικά το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να έχει διαγράψει πλήρως το κακό του ξεκίνημα και να βρίσκεται μόλις στο -1 (22-23) από τους Ισπανούς.

O Μποχωρίδης είχε δώσει πνοή στην επίθεση του “τριφυλλιού”, με συνέπεια να προσπεράσει (24-23). Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, κάτι που είναι επιδίωξη των “πρασίνων” τόσο στο παιχνίδι όσο και γενικότερα στην σεζόν κι έτσι ο αγώνας εξακολουθούσε να είναι πολύ κλειστός (28-29). Το συγκρότημα του Radonjc ήταν πολύ καλό αμυντικά, την στιγμή που βρήκε δύο διαδοχικά τρίποντα με Williams και Pontika, διαμορφώνοντας έτσι το 34-32. Η αναμέτρηση δεν έχανε τον χαρακτήρα το ντέρμπι, με την Real να πηγαινε στην ανάπαυλα με βραχεία κεφαλή και το προβάδισμα να έχει αλλάξει χέρια ήδη 14 φορές.

 

Οι άμυνες έπαιζαν κυρίαρχο ρόλο στην έκβαση του αγώνα, την ώρα που το σκηνικό με το πόντο – πόντο συνεχίστηκε, με τους παίκτες του Mateo να είναι στην πρωτοπορία του σκορ με το οριακό (41-42).  Το ¨τριφύλλι” φαινόταν πως είχε μπει πλήρως στο πνεύμα του προπονητή του και με τρομερή άμυνα έτρεξε ένα επιμέρους 7-0 και προσπέρασε (48-45), αλλά οι “μερένγκες” βρήκαν άμεσα τις λύσεις και με ένα δικό της 7-0 πήραν ξανά τα ηνία (48-52), ενώ μπήκαν στην τελική ευθεία του αγώνα με το σκορ στο 51-54.

 

O Παναθηναϊκός έχασε κάποιες ευκαιρίες για να πάρει το πάνω χέρι στον αγώνα, ωστόσο οι κακές του επιλογές στην επίθεση τις στέρησαν. Οι Μαδριλένοι παρότι βρισκόντουσαν σε μέτρια επιθετικά βραδιά, τιμώρησαν τους παίκτες του Radonjc και με δύο τρίποντα των Llull και Causeur ξεμάκρυναν στο σκορ (55-62).  Ο Paris Lee (δύο τρίποντα) και ο Gudaitis έφεραν τούμπα το ματς (63-62) , ξεσηκώνοντας ταυτόχρονα τον κόσμο που υπήρχε στο ΟΑΚΑ. Ο Dzanan Musa με δύο κρίσιμα καλάθια έδωσε αέρα τριών πόντων στην ομάδα του περίπου δύο λεπτά πριν την λήξη του αγώνα (65-68). Ο Llull με ένα τεράστιο τρίποντο με ταμπλό στα 47” έγραψε το 65-71, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο οριστικά κι αμετάκλητα το ροζ φύλλο αγώνα στην ομάδα του.

 

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 37-38, 51-54, 68-71

Δείτε τα στατιστικά εδώ