O Παναθηναϊκός ήταν σαρωτικός σε άμυνα κι επίθεση ύστερα από το μέτριο του πρώτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να συντρίψει την πολύ κακή Villeurbanne, που παραδόθηκε αμαχητί στην ελληνική ομάδα. Έτσι το “τριφύλλι” πήρε το δεύτερό του διαδοχικό ροζ φύλλο αγώνα στην διοργάνωση, με αποτέλεσμα να ανέβει στο 4-6, να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις και να πλησιάσει στην πρώτη οκτάδα. Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Parker δεν γεύτηκαν την χαρά της νίκης σε αυτήν την διαβολοβδομάδα, με αποτέλεσμα να παραμείνουν κολλημένοι στις τελευταίες θέσεις με μόλις τρεις νίκες σε δέκα αγώνες.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο εξαιρετικός Bacon με 25 πόντους, ενώ πληθωρική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Pontika με 10 πόντους, πέντε ριμπάουντ και επτά ασίστ. Στον αντίποδα τις εντυπώσεις για τους φιλοξενούμενους διασκέδασε ο Tyus με 10 πόντους και οκτώ ριμπάουντ, ενώ διψήφιος ήταν κι ο Pons με 11 πόντους.

Γάλλοι είχαν ως βασική επιδίωξη να κατεβάσουν τον ρυθμό, κάτι το οποίο κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό, αφού κρατούσαν τους “πράσινους” πολύ χαμηλά στο σκορ (2-2). Στα επόμενα λεπτά οι δύο επιθέσεις έβρισκαν ευκολότερα τον δρόμο προς το καλάθι, με το σύνολο του Radonjic να το εκμεταλλεύεται και να αποσπάται με πέντε πόντους (11-6). Το εξαιρετικό momentum που είχε χτίσει το “τριφύλλι” για ένα μικρό χρονικό διάστημα δεν το βοήθησε να ξεμπλοκάρει για τα καλά επιθετικά, αλλά η πολύ καλή του εικόνα στα μετόπισθεν του έδωσαν την ευκαιρία να κλείσει την πρώτη περίοδο στο +4 (15-11).

Ο Fall δέσποζε κάτω από τα καλάθι και έφερε τον αγώνα στον πόντο (17-16), όμως η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση και βρίσκοντας τρία πολύ εύκολα καλάθια πήραν πλεονέκτημα επτά πόντων (23-16), δείχνοντας ότι θέλουν να επιβάλουν από πολύ νωρίς τον ρυθμό τους. Μάλιστα ο Παναθηναϊκός δεν σταμάτησε εκεί, αφού με οδηγό την εκπληκτική του άμυνα κατάφερε να πάρει προβάδισμα 11 πόντων (29-18), το οποίο διεύρυνε έπειτα από ένα αμαρκάριστο σουτ του Williams από την γωνία (35-20). Το “τριφύλλι” συνέχισε να κάνει ό,τι θέλει τους ανήμπορους να αντιδράσουν φιλοξενούμενους και πήγε στην ανάπαυλα στο +15 (39-24).

Ο Bacon ξεκίνησε καυτός το δεύτερο μέρος και οκτώ προσωπικούς του πόντους, βοήθησε την ομάδα του να τρέξει ένα επιμέρους 13-0 και να φτάσουν σε double σκορ (52-26). Πάντως η Villeurbanne έμοιαζε να έχει αποδεχτεί πλήρως την κατάσταση, κάτι που έδωσε το δικαίωμα στους “πράσινους” να αποδώσουν θριαμβευτικό τόνο στο επικείμενο τους τέταρτο ροζ φύλλο (63-35). Με τα πάντα να έχουν κριθεί οι πρωταθλητές Γαλλίας έκαναν ένα μικρό 0-6 και πλησίασαν στους 23 πόντους (66-43), ωστόσο με την αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού να βελτιώνεται, ο Wolters διαμόρφωσε το 72-46. Παρά την μικρή αντίδραση που έβγαλαν οι γηπεδούχοι, οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα 0-9 και ροκάνισαν την απόσταση του συγκροτήματος του Radonjic σε μεγάλο βαθμό (72-55), αλλά η έκταση της νίκης του “τριφυλλιού” παρέμεινε σε τεράστια επίπεδα.

Τα δεκάλεπτα: 15-11, 39-24, 66-37, 77-58