Με ηγέτη Κώστα Σλούκα, που πέτυχε με υπέροχο λει απ στα ύστατα δευτερόλεπτα το νικητήριο σουτ του ματς, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Efes Anadolu στον πόντο με 70-69 στον τελικό του “Παύλος Γιαννακόπουλος”. 

Με το ΟΑΚΑ να βράζει ήδη από τις απαρχές της αναμέτρησης δίνοντας μια πρώτη γεύση από το τι θα ακολουθήσει στη φετινή σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός κράτησε από την αρχή πολύ χαμηλά στο σκορ τους Τούρκους.

Μπορεί και ο ίδιος να μη βρήκε το χέρι του πάρα τις καλές όψεις που είχε για άλλο ένα παιχνίδι, αλλά το σημαντικό για το τριφύλλι δεν ήταν άλλο από το γεγονός πως μπορούσε να φέρει σε χαμηλό τέμπο χαρίζοντας με τη μεγάλη του πίεση πολλά δύσκολα σουτ στους φιλοξενούμενους. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν το πολύ χαμηλό ενεργητικό της Efes, που κόλλησε στους 20 και τους 11 πόντους στις πρώτες δύο περιόδους.

Στην 3η περίοδο, ο ΠΑΟ άρχισε να εκμεταλλεύεται και τη δυναμική του Lessort με αποτέλεσμα να βρίσκει πόντους στην αντίπαλη ρακέτα κατά κόρον. Ο Γάλλος ήταν τρομερός σε άμυνα, επίθεση και ενέργεια και ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου αγγίζοντας από νωρίς το νταμπλ νταμπλ με πόντους και ριμπάουντ.

Το ματς έγινε ακόμα πιο πολύ ντέρμπι από τις απαρχές της 4ης περιόδου, με την Efes να βρίσκει μεγάλα σουτ από τους Bryant (άμεσο τρίποντο) και Zizic (γκολ φάουλ) και να πλησιάζει στο καλάθι μετά από ώρα (62-59 στο 34′) -με τον Willis από τη δεξιά 45 να ισοφαρίζει λίγο αργότερα σε 63-63.

Το ντέρμπι καλά κρατούσε μέχρι τέλους, με τον Clyburn αρχικά να μειώνει στον πόντο (68-67) και εν συνεχεία, μετά από ένα αψυχολόγητο και άστοχο τρίποντο του Μήτογλου, ο Bryant με 2-2 βολές έδωσε στην ομάδα του Can το πρώτο της προβάδισμα απόψε (68-69) 41″ πριν την εκπνοή.

Ο Σλούκας είχε την απάντηση όμως 30″ αργότερα όταν με τον χρόνο να πιέζει πήγε στο Drive κόντρα στον Clyburn και σκόραρε με ανάποδο λει απ γράφοντας το 70-69. Αυτό έμελε να είναι και το τελικό σκορ αφού η τρομερή άμυνα του Καλαϊτζάκη στον Larkin οδήγησε σε ένα μακρινό και δύσκολο τρίποντο από τον Willis που δε βρήκε στόχο.

Τα Δεκάλεπτα: 23-20, 36-31, 55-46, 70-69