Ικανοποιημένος από την αντίδραση της ομάδας του μετά το πολύ άσχημο ξεκίνημα στην αναμέτρηση, παρουσιάστηκε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς στην συνέντευξη Τύπου, μετά την επικράτηση του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Ο Σέρβος τεχνικός αναφέρθηκε παράλληλα στη σημασία που έχουν οι δύο νίκες απέναντι στον “αιώνιο” αντίπαλο, στην απόδοση των παικτών του, στις ασίστ που μοίρασαν οι Κούζμιτς και Ραντούλιτσα, ενώ παράλληλα θέλησε να αφήσει στην άκρη το περιστατικό με τον Μίλαν Τόμιτς, τονίζοντας πως ότι γίνεται στο γήπεδο πρέπει και να μένει στο γήπεδο.

Αναλυτικά όσα  είπε ο Σέρβος τεχνικός:

Για την αναμέτρηση: «Ηταν ένα δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας. Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες αντιμετωπίσαμε τον Ολυμπιακό, έχοντας κάνει με πολλά ταξίδια… Στη Ρωσία δύο φορές, στην Κίνα. Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, είχαμε έξι καλές προπονήσεις όλοι μαζί. Είμαι περήφανος για την αντίδραση των παικτών μου για τα τρία δεκάλεπτα που έπαιξαν. Ομως είμαι πολύ τσαντισμένος για το πρώτο δεκάλεπτο. Δεν καταλαβαίνω γιατί αργήσαμε τόσο να μπούμε στο παιχνίδι και να παίξουμε μπάσκετ».

Για το πολύ άσχημο ξεκίνημα του Παναθηναϊκού και το πολύ καλό του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός είχε απίστευτα ποσοστά ευστοχίας στο πρώτο δεκάλεπτο. Είχαν χρόνο να προετοιμάσουν το παιχνίδι με ηρεμία, σε αντίθεση με εμάς που δεν είχαμε χρόνο και το κάναμε στη Βιέννη και ενώ βρισκόμασταν σε αεροδρόμια. Επιστρέψαμε στο παιχνίδι όταν αλλάξαμε την συμπεριφορά μας και αρχίσαμε να ενεργούμε με όχημα την άμυνα. Είχαμε πολύ καλή αντίδραση αμυντικά, καθώς οι παίκτες μας άρχισαν να πιέζουν περισσότερο και να χρησιμοποιούν περισσότερο τα χέρια τους».

Για την αντίδραση των “πρασίνων”: «Μπήκαμε στο παιχνίδι στο δεύτερο δεκάλεπτο, το οποίο ήταν το κλειδί για το παιχνίδι».

Για τους παίκτες του: «Ηταν η πρώτη φορά που 4-5 παίκτες μας έπαιξαν στο ΟΑΚΑ μπροστά σε αυτόν τον κόσμο. Ηταν το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι μας, καθώς είχαμε παίξει μόνο ο φιλικό με την Παρτίζαν που ήταν εορταστικό. Οι παίκτες μου δεν  μπήκαν στο παιχνίδι με τη σωστή συμπεριφορά. Την πρώτη φορά μπορούν να κάνουν λάθος σε αυτό όμως τη δεύτερη φορά όχι… Εχουμε έξυπνους παίκτες που ξέραμε ότι θα αντιδράσουν σωστά».  

Για τον κόσμο: «Ο κόσμος μας έδωσε αυτή την έξτρα ώθηση για τη νίκη. Μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε σε ένα παιχνίδι όπου αν κοιτάξεις τις λεπτομέρειες στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός σκόραρε έξι τρίποντα. Είναι απίστευτο το πώς γυρίσαμε. Εχω ευφυείς παίκτες που ξέρουν πώς να αντιδράσουν σε τέτοιες καταστάσεις, ακόμα και στο τέταρτο δεκάλεπτο που ο Ολυμπιακός σκόραρε δύο τρίποντα σε κρίσιμα σημεία».

Για την αποχώρηση του Γιάννη Σφαιρόπουλου και το επεισόδιο με τον Μίλαν Τόμιτς: «Το τι έγινε στο γήπεδο, μένει στο γήπεδο. Αν θέλει αυτός να το μοιραστεί μαζί σας, δεν με πειράζει .Τίποτα δεν άρχισε από μένα. Ηταν αντίδραση αυτό που έγινε. Υπάρχει μια εταιρία που δεν με πληρώνει για να κάνω κάποιον διάσημο. Αν με πλήρωνε για αυτό, τότε θα του έδινα δημοσιότητα».

Για το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στη σεζόν και τις δύο νίκες επί του Ολυμπιακού: «Θέλαμε να δείξουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί. Εχουμε μια ομάδα που έχει μεγάλη θέληση να κερδίζει τέτοια παιχνίδια. Είχαμε ένα σημαντικό παιχνίδι πριν από τρεις μέρες. Δεν είναι εύκολο να δώσεις κίνητρο στους παίκτες να προπονηθούν για να προετοιμαστούν για άλλο ένα παιχνίδι.

Για τις ασίστ των Ραντούλιτσα και Κούζμιτς: «Ηταν ένα από τα κλειδιά. Όμως θα έπρεπε να το κάνουν πριν από τρεις μέρες. Μιλάμε για ένα παιχνίδι όπου κρίνεται σε μία φάση. Δεν μπορείς να σκεφτείς ότι θα νικήσεις με 20 πόντους. Δεν θα μας αφήσουν. Κάθε κατοχή είναι σημαντική, κάθε ριμπάουντ, κάθε λάθος, κάθε κλέψιμο. Είναι κάτι που κάνουμε στις προπονήσεις και έγινε καλά. Στο τέλος οι παίκτες το κάνουν στο παρκέ ώστε να φαίνεται εύκολο».

Για τη δύσκολη πρόγραμμα σε όλες τις διοργανώσεις: «Το πρόγραμμα είναι έτσι. Πρέπει να πάρουμε το καλύτερο. Είχαμε έναν σημαντικό τραυματισμό του Μποχωρίδη με την Παρτίζαν, που θα βοηθούσε στο ροτέισον των γκαρντ. Εχουμε επίσης τον Χαραλαμπόπουλο που έδειξε στην προετοιμασία τι μπορεί να κάνει και να παίξει όπως και ο Παπαγιάννης. Τα τέσσερα αυτά ματς που έχουμε δώσει δεν ήταν τέτοια ώστε να παίξουν και να υπάρχει κίνδυνος να εκτεθούν, αλλά όχι επειδή δεν μπορούν. Θα πάρουν ευθύνες στο μέλλον. Πάμε μέρα με τη μέρα».