Πόσοι από εμάς δεν έχουν παίξει έστω μια φορά στην ζωή τους Super Mario. Το αγαπημένο παιχνίδι πολλών γενεών που έχει μεγαλώσει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων ανά τον κόσμο όταν “πέθαινε” είχε την δυνατότητα του restart. Αυτό λοιπόν έχει βαλθεί να κάνει ο Super Star του τριφυλλιού ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα και οι φίλοι του τριφυλλιού τον υποδέχθηκαν μέσα σε ένα ντελίριο ενθουσιασμού το οποίο από την τρέλα των social μεταφέρθηκε-αρχικά-στο αεροδρόμιο μέσω μιας υποδοχής που σόκαρε τον Κροάτη καθώς δεν το περίμενε αυτό εν μέσω lockdown. Αυτός έδωσε αμέσως μια γεύση του πόσο “πεινασμένος” ήταν και φάνηκε σαν πεινασμένο θηρίο στο κλουβί μιας και ερχόταν από μια εξάμηνη αποχή από την δράση.

Και μόλις πάτησε παρκέ απέναντι στην….πρώην Barcelona έδειξε ευθύς εξαρχής τι θα μπορούσε να προσφέρει στην ομάδα του Oded Kattash αποδεικνύοντας ότι είναι έτοιμος να κάνει ένα μεγάλο restart στην καριέρα του. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι προσφέρει ο Mario Hezonja στην ομάδα του.

ΑΜΥΝΑ
Ο Μario Hezonja βλέποντας τον κόσμο από από τα 203 εκατοστά προσθέτει ύψος και δύναμη στην ομάδα του Kattash στοιχεία που ο Ισραηλινός είχε δείξει ότι τα θέλει αυτά τα στοιχεία στο τελευταίο παιχνίδι των πρασίνων απέναντι στο Ολυμπιακό πριν την περιπέτεια τους με τον Covid. Ο Super Mario δείχνει να μην έχει πρόβλημα στις αλλαγές είτε αν κληθεί να αντιμετωπίσει κοντό παίχτη στην περιφέρεια είτε ψηλό σε post-up παιχνίδι. Και αυτο διότι ο Κροάτης άσος έχει την ταχύτητα και έκρηξη για να αντιμετωπίσει τα αντίπαλα guard αλλά και την δύναμη και το τσαγανό των Βαλκάνιων παιχτών για να αντιμετωπίσει επιτυχώς τους αντιπάλους ψηλούς.

 

Αμυντικά Στατιστικά
Τα στατιστικά που προσφέρει στην άμυνα είναι σημαντικά και δείχνει ότι έχει ενταχθεί ομαλά και γρήγορα στην ομάδα καθώς στα τρία πρώτα του παιχνίδια στην Euroleague έχει συνολικά 10 αμυντικά rebound(2 vs Barca,4 vs Bayern,4 vs Maccabi),5 κλεψίματα(2 vs Bayern, 3 vs Maccabi),3 block(2 vs Bayern,1 vs Barca).

ΕΠΙΘΕΣΗ
Το επιθετικό του ταλέντο ποτέ δεν κρύφτηκε και ουτε αμφισβητήθηκε ούτε στην Ευρώπη ούτε στην Αμερική. Αν και μερίδα φίλων του τριφυλλιού τον υποδέχθηκε διστακτικά λέγοντας πως μπορεί να βγει νέος Gentile. Όλοι θυμόμαστε το ποσό ΔΕΝ είχε ταιριάξει ο Ιταλός άσος στο τριφύλλι παρά το σούσουρο που είχε δημιουργηθεί γύρω του. Ο Hezonja έδιωξε με μιας αυτά τα σύννεφα από την πρώτη στιγμή κιόλας καθώς με το που ήρθε δεν περίμενε τίποτα και πήγε κατευθείαν για προπόνηση την ώρα που η ομάδα του δοκιμαζοταν στο Βερολίνο απέναντι στην ALBA. Και αν δεν πείστηκαν όλοι στο ντεμπούτο του ΠΕΙΣΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ. Ο Super Mario μπήκε φουριόζος σκόραρε 21 πόντους στην…πρώην του Barcelona και έστειλε ηχηρό μήνυμα σε φίλους και…εχθρούς.

 

Επιθετικά στατιστικά

Στην επίθεση ο Mario προσφέρει πολλά και όχι μόνο με το σκοράρισμα του μιας και στα τρία πρώτα του παιχνίδια σκοράρει σύνολο 50 πόντους(21 vs Barca, 14 vs Bayern,12 vs Maccabi) 4 ασιστ(1 vs Barca, 3 vs Maccabi) και σύνολο 50 στο σύστημα αξιολόγησης(20 vs Barca,14 vs Bayern,16 vs Maccabi)

Εν κατακλείδι ο Super Mario δείχνει ότι παρά την εξάμηνη αποχή του από τα παρκέ έδειξε πως δεν χρειάζεται καθόλου χρόνο προσαρμογής και προσφέρει αμέσως στην ομάδα που τόσο πολύ πολύ αγαπήσει και συνεχίζει να αγαπάει τώρα που φοράει το τριφύλλι στο στήθος του.