Ο Παναθηναϊκός, συνδύασε την είσοδο του αρχηγού στο πολύ κλειστό κλαμπ των «θρύλων της Ευρωλίγκα», με ένα θρίαμβο απέναντι στην Τσεντεβίτα. Πριν την νίκη αυτήν, όμως, την υπόθεση πρόκρισης είχε απλοποιήσει η Φενέρμπαχτσε, η οποία κέρδισε στο τουρκικό ντέρμπι την Εφές και την έθεσε εκτός play-offs. Ποια είναι, λοιπόν, τα δεδομένα για την τελική κατάταξη των «πρασίνων»;

Η νίκη επί της Τσεντεβίτα, τους παρείχε άλλο κέρδος κι αυτό είναι της τρίτης θέσης. Την έχει δεδομένα και οι δύο πιο πιθανοί του αντίπαλοι από αυτή τη θέση, είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ή η Λαμποράλ Κούτσα. Αμφότεροι έχουν αποστολές εκτός έδρας, με τους Ρώσους να επισκέπτονται στο ΣΕΦ και τους Γερμανούς να παίζουν απέναντι στην Μπάμπεργκ. Υπάρχει, ωστόσο και το «παραθυράκι» του πλεονεκτήματος έδρας, το οποίο θα έρθει με τη δεύτερη θέση, την οποία ακόμη διεκδικούν οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Οι «πράσινοι», ταξιδεύουν για την τελευταία αγωνιστική του Top-16 στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα τεθούν αντιμέτωποι με την Αναντολού Εφές (7/4). Μια μέρα αργότερα, η Λοκομοτίβ Κουμπάν θα παίζει επίσης στην τουρική πόλη, κόντρα στη βελτιωμένη Νταρουσάφακα, η οποία τους έδωσε ήδη ένα «δώρο» με το «διπλό» στο Βελιγράδι. Άλλο ένα θα είναι… ευπρόσκδεκτο, με το θετικό αποτέλεσμα επί του συνόλου του Ντούσαν Ίβκοβιτς να δίνει τη δεύτερη θέση στον Παναθηναϊκό. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να δει ποιοι θα περάσουν μέσα από τις… συμπληγάδες του ομίλου του Ολυμπιακού και εν τέλει, ποιος θα καταταγεί τρίτος. Ο Ολυμπιακός πάντως, δεν μπορεί να είναι, καθώς μπορεί να κερδίσει την 4η θέση αν προκριθεί και οι υποψήφιες αντίπαλοι, θα είναι η Μπαρτσελόνα, η Χίμκι, η Ρεάλ Μαδρίτης και Λαμποράλ Κούτσα.

Δεν ξεκινά βέβαια, από πλεονεκτική θέση, αλλά δεν του απαγορεύεται η ελπίδα, στο τρομερό «ντεμαράζ» που έκανε στο δεύτερο γύρο του Top-16.