Ο Παναθηναϊκός μπορεί να επέστρεψε από το -13 του ημιχρόνου και να πέρασε ακόμη και με δύο πόντους, ωστόσο από εκεί κι έπειτα υπέστη ακόμη ένα black out, με συνέπεια οι γηπεδούχοι να κάνουν ένα πολύ μεγάλο σερί και να φτάσουν στην τελική και δίκαιη επικράτηση (74-64). Με αυτόν τον τρόπο οι νικητές ανέβηκαν στο 9-11 και διατηρούν τις ελπίδες τους για την οκτάδα ζωντανές, την ώρα που οι αποκαρδιωτικοί “πράσινοι”, έμειναν σε ακόμη ένα εκτός έδρας παιχνίδι πολύ χαμηλά, υποχώρησαν στο 7-13 και οδεύουν εκ νέου προς τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης. Για τους νικητές εξαιρετική παρουσία είχε ο Shengelia με 16 πόντους και επτά ασίστ, με τους Teodosic και Bako να τον συνεπικουρoύν με 12 και 11 πόντους αντίστοιχα. Στην αντίπερα όχθη διασώθηκαν οι Wolters, Ponitka και Williams (επτά ριμπάουντ) με 15, 13 και 10 πόντους, την ώρα που ο Bacon έμεινε πολύ χαμηλά με 8 πόντους και 2/11 σουτ.

Oι δύο “μονομάχοι” είχαν βρει εξαιρετικό ρυθμό στο  μπροστά μέρος του παρκέ, με τους Ιταλούς να το εκμεταλλεύονται και να έχουν βραχεία κεφαλή (7-5). Το συγκρότημα του Scariollo εξακολουθούσε να παίζει σε αυτόν τον πολύ υψηλό ρυθμό και απέκτησε πλεονέκτημα πέντε πόντων (12-7), το οποίο διεύρυνε περαιτέρω στην συνέχεια (18-9), προβληματίζοντας με αυτόν τον τρόπο το “τριφύλλι”. Σε εκείνο το σημείο οι “πράσινοι” βελτίωσαν αισθητά την άμυνά τους και καταφέραν να ολοκληρώσουν το πρώτο δεκάλεπτο, όντας πίσω με επτά πόντους (18-11).

Με πρωταγωνιστή τον Bako οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να κάνουν ό,τι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν πολύ νωρίς στο +14 (25-11), με αποτέλεσμα να καμπανάκια να ηχούν δυνατά στα αυτιά των Radonjic και των παικτών του. Πάντως οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να επανέλθουν άμεσα στο πνεύμα του αγώνα, κάτι το οποίο το πέτυχαν, καθότι ευστόχησαν σε τρία τρίποντα και μετέτρεψαν το -12 σε -5 (27-22) μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Για ακόμη μία φορά στο παιχνίδι η ελληνική ομάδα εμφάνισε τις γνωστές της παθογένειες κι είδε την Virtus να αποσπάται με 10 (36-26) και να οδηγείται στα αποδυτήρια στο +13 (43-30).

Tο δίδυμο Lee – Wolters ήταν πιο λειτουργικό για τους “πρασίνους”, που βρήκαν πέντε αναπάντητους πόντους και έκλεισαν ελαφρώς την ψαλίδα (43-35). Μάλιστα ο άλλοτε άσος του Crvena Zvezda είχε πάρει για τα καλά μπροστά και έφερε την ομάδα του στο -5 (44-39), εντούτοις οι γηπεδούχοι απάντησαν με ένα δικό τους 5-0 για το +10 (49-39). Ο Παναθηναϊκός βρήκε ξανά την αποτελεσματικότητά του στα μετόπισθεν και με ένα γκολ – φάουλ του Ponitka πλησίασε για πρώτη φορά στους τέσσερις (52-48), με το σκηνικό να παραμένει ίδιο μέχρι την λήξη της τρίτης περιόδου (55-51).

Ένα τρίποντο του Williams μετέτρεψε το παιχνίδι σε ντέρμπι για τα καλά (55-54), ενώ ένα νέο τρίποντο του Ponitka έβαλε το “τριφύλλι” μπροστά στο σκορ (55-57). Με το momentum να έχει χαθεί πλήρως για τους Ιταλούς, ο Scariollo επανέφερε τους βασικούς και είδε την ομάδα του να συνέρχεται για τα καλά, να κρατά την ελληνική ομάδα χωρίς πόντο για περίπου έξι λεπτά και να τρέχει ένα αναπάντητο 14-0, το οποίο διαμόρφωσε το 69-57 στο 1:30 λεπτό πριν την λήξη και επί της ουσίας της έδωσε το πάνω χέρι για την νίκη. Οι “πράσινοι” μείωσαν πολύ γρήγορα τους οκτώ (69-61), όμως ο Teοdosic στα 65’΄ έγραψε το 72-61 και καθόρισε οριστικά τον τελικό νικητή.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 43-30, 55-51,

Δείτε τα στατιστικά εδώ