Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα ονειρικό πρώτο μέρος, στο οποίο προηγήθηκε ακόμη και με 18 πόντους, ενώ αν και είδε τους γηπεδούχους να μειώνουν ακόμα στους τέσσερις, τελικά έβγαλε χαρακτήρα και κατάφερε να σπάσει το εντός έδρας αήττητο της Zalgiris και να φύγει αλώβητος από την Λιθουανία. Με αυτόν τον τρόπο το “τριφύλλι” φτάνει ακόμη πιο κοντά στις θέσεις της πρώτης οκτάδας, αφού πέτυχε την τρίτη του σερί νίκη κι ανέβηκε στο 5-6. Στον αντίποδα το μικρό καλό διάστημα της τρίτης περιόδου δεν έφτανε για την αρμάδα του Maksvytis, που παρά το ανεπιτυχές αποτέλεσμα παρέμεινε σε ρεκόρ με θετικό πρόσημο (6-5).

Για τους νικητές ακόμη μία απίστευτη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Derrick Williams, που όχι μόνο πέτυχε 25 πόντους, αλλά κράτησε τους “πράσινους” όταν ο αγώνας στράβωνε.  Ακόμη εξαιρετικός ήταν κι ο Bacon με 19 πόντους, ενώ σταθερά καλός ήταν κι ο Wolters με 11 πόντους και τέσσερις ασίστ. Από την πλευρά των ηττημένων ξεχώρισε ο Evans με 18 πόντους και πέντε ασίστ, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Hayes και Ulanovas με 10 πόντους έκαστος.

Oι δύο “μονομάχοι” ήταν αρκετά σκληροί στην άμυνα, ενώ στο μπροστά μέρος του παρκέ είχαν πρωταγωνιστές τους Williams και Hayes, με τον αγώνα πάντως να είναι ισόπαλος (4-4). Η συνέχεια ήταν όμως διαφορετική με τους “πράσινους” να είναι πολύ αποτελεσματικοί στην άμυνα και στο transition, με συνέπεια να πάρουν πλεονέκτημα επτά πόντων (4-11), που το διεύρυναν λίγο αργότερα στην συνέχεια (6-14) έπειτα από τρίποντο του Wolters. Mάλιστα οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να κυριαρχούν στο παρκέ κι έφτασαν από πολύ νωρίς στο +12 (6-18), με τους γηπεδούχους να αντιδρούν με ένα μικρό 5-0 για το 11-18. Ο Παναθηναϊκός πάντως έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ και με ένα δικό του επιμέρους 7-0 αποσπάστηκε με 16 πόντους (11-27), ενώ έκλεισε το δεκάλεπτο στο +14 (13-27).

Ο Dwayne Bacon “έκανε σμπαράλια” την άμυνα των Λιθουανών με το κάθετο παιχνίδι του και έδωσε το μεγαλύτερο προβάδισμα στην ομάδα του (13-31), ενώ το σκηνικό παρέμεινε ίδιο και στην συνέχεια (18-36). Στα επόμενα λεπτά οι παίκτες του Radonjic συνέχιζαν να μην αφήνουν τους αντιπάλους τους να πάρουν ανάσα και διατηρούσαν τα “κεκτημένα” με άνεση (20-38), την ώρα που θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν μεγαλύτερη απόσταση αν ήταν πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση. Πάντως το σύνολο του Maksvytis κατάφερε να βρει δύο μεγάλα τρίποντα και να πλησιάσει μετά από πολλή ώρα στους 12 (28-40), όμως το “τριφύλλι” του “έκοψε για τα καλά τα φτερά (28-44).

Ο Williams δημιουργούσε προβλήματα στην άμυνα της Zalgiris και βοήθησε την ομάδα του να ξεμακρύνει περαιτέρω (28-47), ενώ με οδηγό την αμυντική του λειτουργία κρατούσε πολύ μακριά του τους γηπεδούχους (31-47). Παρόλα αυτά ο Evans άρχιζε προβληματίζει την ελληνική ομάδα, με αποτέλεσμα οι Λιθουανοί να βγάλουν κάπως σφυγμό (36-49), αλλά ο Παναθηναϊκός τους έκοψε πάλι τον αέρα με ένα δικό του 0-5 (36-54). Το συγκρότημα του Maksvytis αυτήν την φορά αφυπνίστηκε για τα καλά και με ένα mid rande σουτ του Hayes πλησίασε μετά από πάρα πολύ ώρα κάτω από το ψυχολογικό όριο των 10 πόντων (48-54). Με τον Williams να είναι απίστευτος (πέτυχε τους 14 από τους 16 πόντους του Παναθηναϊκού στην τρίτη περίοδο) το “τριφύλλι” περιόρισε ξανά την ορμή των παθιασμένων γηπεδούχων και πήρε σημαντική ανάσα (50-60), την στιγμή που πήγε στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” επτά πόντων (53-60).

Η Zalgiris είχε μπει για τα καλά στο παιχνίδι και βρίσκοντας τις ενδεδειγμένες επιλογές στην επίθεση έφερε τον αγώνα σε απόσταση τεσσάρων πόντων (56-60), ωστόσο ο Bacon κρατούσε στον αφρό τους “πράσινους” (58-64). Ο Παναθηναϊκός δεν περιορίστηκε μόνο εκεί, αφού ξέφυγε με εννιά (61-70) έπειτα από κάρφωμα του Williams στον αιφνιδιασμό (61-70), ενώ με ένα τρίποντο του ίδιου πήρε πάλι διψήφια διαφορά στο 37′ (65-75), κλειδώνοντας εν πολλοίς το τεράστιο ροζ φύλλο αγώνα. Τα πάντα τελείωσαν με τις εύστοχες βολές του Bacon που έγραψαν το 67-79 στο 1:17 πριν την λήξη και μάλιστα έδωσαν θριαμβευτικό τόνο στο ροζ φύλλο της ελληνικής ομάδας.

Tα δεκάλεπτα: 13-27, 28-44, 53-60, 67-81

Δείτε τα στατιστικά εδώ