Μπορεί ο Πανελευσινιακός να κέρδισε τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη, αλλά κάτι τέτοιο δεν του δίνει τη δυνατότητα να ελπίζει σε παραμονή στην Basket League. Ο Γιάννης Αθανασούλας, λέει χαρακτηριστικά πως η ομάδα του διάλεξε λάθος ματς να δείξει τον εγωισμό της, ενώ παράλληλα προτρέπει άπαντες να χαρούν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά, όσα έγραψε στο blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

Καλησπέρα σε όλους,

«Στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στον Πανιώνιο κάναμε μια νίκη γοήτρου και ήταν μια τόνωση του αθλητικού μας εγωισμού. Δυστυχώς διαλέξαμε λάθος παιχνίδι να κερδίσουμε στον πόντο καθώς έγινε σε μια αγωνιστική που δεν μας προσέφερε τίποτα παραπάνω εκτός από την ψυχική ικανοποίηση ενός ροζ φύλλου αγώνα που τόσο καιρό αγνοούσαμε.

Αύριο παίζουμε ένα παιχνίδι που πρέπει να χαρούμε και να απολαύσουμε απέναντι σε μια ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα. Γνωρίζουμε πως ο αντίπαλος έρχεται από μια αγωνιστική κρίση και θα θέλει να αντιδράσει. Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να δείξουμε ένα καλό και ανταγωνιστικό πρόσωπο στους φιλάθλους μας καθώς θα είναι το τελευταίο μας φετινό παιχνίδι μπροστά στον κόσμο μας».