Μετά από πολλά χρόνια στο δυναμικό του Πανελευσινιακού, ο αρχηγός των νεοφώτιστων, Βαγγέλης Μπαλάφας, αποφάσισε να βάλει τέλος στην κοινή του πορεία με τους “σταχυοφόρους”. Ο πρώην, πλέον, αρχηγός του Πανελευσινιακού είχε να επιλέξει ανάμεσα στο όνειρο της συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 και την επαγγελματική του καριέρα αποφασίζοντας να… παραμερίσει αυτό για το οποίο κόπιασε όλα αυτά τα χρόνια στα ελληνικά παρκέ.

Η αποχώρησή του έφερε θλίψη στο στρατόπεδο των νεοφώτιστων, οι οποίοι είπαν το “αντίο” στη σημαία του συλλόγου με ανακοίνωσή τους μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου, η οποία στο τέλος της αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Με σφίξιμο καρδιάς όλη η οικογένεια του Πανελευσινιακού στέκεται όρθια και χειροκροτεί το μεγάλο της αρχηγό. Ο Βαγγέλης Μπαλάφας είναι μαζί με το Μελέτη Διολέτη, ο οποίος έκλεισε πλέον την καριέρα του, οι μεγαλύτεροι παίκτες στην ιστορία του Συλλόγου. Ο αρχηγός μας δεν αποχωρεί από τον Πανελευσινιακό, απλά δίνει τη σκυτάλη σε εκείνους που θα κληθούν να γράψουν νέες σελίδας δόξας.

Τα λόγια είναι δύσκολα και δεν μπορούν να αποτυπώσουν τα πραγματικά συναισθήματα για το Βαγγέλη Μπαλάφα. Παίκτες, φίλαθλοι και Διοίκηση του Πανελευσινιακού τιμούν τον αρχηγό κι ελπίζουμε αφού δεν θα είμαστε σε διαφορετικούς δρόμους αλλά στην ίδια πλατεία, στην επόμενη στροφή να είμαστε όλοι πάλι μαζί“!