Τί και αν προσπερνά τα 35 και βαδίζει για τα 36. Τί και αν -μετά από τόσα χρόνια στην Ελλάδα- οι αντίπαλοι γνωρίζουν το παιχνίδι του; Οι προπονητές αναγνωρίζουν την αξία του και παράλληλα ότι παλιώνει σαν το… καλό κρασί.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον εμπιστεύτηκε (μετά το Μαρούσι και στον Πανιώνιο), ο συνονόματός του Σκαραφίγκας θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό του Πανελευσινιακού, προκειμένου να έχει την μπάλα σε… σίγουρα χέρια.

Προφανώς έχετε αντιληφθεί πως αναφερόμαστε στον Μπίλι Κις, τον ύψους 1μ88 περιφερειακό Αμερικανό, που έχει ριζώσει για τα καλά στη χώρα μας και που εξακολουθεί να αποτελεί μια εξαιρετικά αξιόπιστη λύση, για κάθε ομάδα, πόσο μάλλον για τους νεοφώτιστους.

Ο Κις είχε -τη χρονιά που πέρασε- συμμετοχή σε 24 παιχνίδια της κανονικής περιόδου και 10 των πλέι οφ, όπου και ανέβασε την ατομική παραγωγική διαδικασία από τους 9.2 πόντους στους 12.7! Παίκτης που σουτάρει με 84% στις ελεύθερες βολές και που είχε 42% στα τρίποντα στα πλέι οφ (έναντι 30% στην κανονική περίοδο) δεν μπορεί παρά να προκαλεί το ενδιαφέρον των ομάδων.

Η ηλικία που αναγράφεται στην ταυτότητα, μάλλον δεν απασχολεί κανέναν, αφού μπροστά στον καθρέπτη (βλέπε παρκέ) μοιάζει με… έφηβος.