Ο πρώτος γύρος της Basket League ΟΠΑΠ ολοκληρώθηκε για τον Πανελευσινιακό που μετράει μέχρι στιγμής, 2 νίκες και 11 ήττες στο φετινό πρωτάθλημα, βρισκόμενος στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το συγκρότημα του Γιώργου Σκαραφίγκα δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής πως μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Α1 Ανδρών και σίγουρα θέλει βελτίωση, αν θέλει να πετύχει τον στόχο της παραμονής.

Η ομάδα της Ελευσίνας, έχει τα τελευταία χρόνια μια τεράστια ανοδική πορεία, καθώς δεν πάει πολύς καιρός που αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, ωστόσο τώρα παλεύει για την παραμονή της στα… μεγάλα σαλόνια. Μέχρι στιγμής όμως, δεν έχει δείξει πως μπορεί να σταθεί στη Basket League ΟΠΑΠ. Ίσως φταίει η έλλειψη εμπειρίας, ίσως οι δυνατότητες της ομάδας να μην είναι ακόμα για αυτό το επίπεδο. Όπως και να έχει όμως, ο Πανελευσινιακός πρέπει να βελτιωθεί, αν θέλει να παραμείνει και την επόμενη αγωνιστική περίοδο στην Α1 Ανδρών.

Για το συγκρότημα του Γιώργου Σκαραφκίγκα ακολουθούν τρία εξαιρετικά δύσκολα και σημαντικά παιχνίδια με Περιστέρι (εντός), Καβάλα (εκτός) και Κολοσσό (εντός). Ο Έλληνας τεχνικός θα πρέπει να προετοιμάσει την ομάδα του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προκειμένου να πάρει κάποιους βαθμούς από αυτά τα ματς που μόνο εύκολα δεν είναι. Το Περιστέρι δείχνει πολύ καλή εικόνα και έχει την εμπειρία να παίρνει νίκες από ομάδες όπως ο Πανελευσινιακός, ενώ η Καβάλα στην έδρα της δύσκολα θα χάσει από την τελευταία της βαθμολογίας αν αναλογιστούμε πως θέλει νίκες για να σωθεί. Ο Κολοσσός παραμένει… Κολοσσός και με τον Βασίλη Φραγκιά στον πάγκο μπορεί να βρει τον δρόμου του.

Έτσι, ο Πανελευσινιακός βρίσκεται σε ένα δύσκολο σημείο, όπου θα πρέπει να κάνει κάποια καλά παιχνίδια (ενδεχομένως να ξεπεράσει και τον εαυτό του), προκειμένου να μπορέσει να ελπίζει στη συνέχεια για να παραμείνει στην Basket League ΟΠΑΠ. Αν δεν βελτιωθεί, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα, καθώς καμία ομάδα δεν συγχωρεί στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος…