Ο προπονητής του Πανελευσινιακού, Γιώργος Σκαραφίγκας, μίλησε στο baskeblog.gr για το φιλικό παιχνίδι της ομάδας του με την Κηφισιά τρεις μόλις ημέρες πριν από την επίσημη μεταξύ τους αναμέτρησή για το Κύπελλο Ελλάδος, την προσαρμογή των νέων παικτών στην ομάδα και το τι… συμβουλεύει τον Μανώλη Παπαμακάριο στην φετινή του παρουσία στην Ελευσίνα.

Για το φιλικό παιχνίδι και την προετοιμασία του Πανελευσινιακού μέχρι τώρα: “Και οι δύο ομάδες προετοιμάζονται για το πρωτάθλημα. Δεν έχει καμία σημασία το παιχνίδι του κυπέλλου εκτός από το κίνητρο που πάντα υπάρχει σε μία ομάδα του να κερδίσεις έναν επίσημο αγώνα. Είμαστε στο τελείωμα της προετοιμασίας, θα δώσουμε ένα δύο φιλικά ακόμα συν την αναμέτρηση της Τρίτης (1/10) για το Κύπελλο Ελλάδος.

Είμαστε στην τελική ευθεία για την πρώτη αγωνιστική πρωταθλήματος. Σίγουρα υπάρχουν πολλά που πρέπει να διορθώσουμε στην πορεία, άλλωστε αυτά δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Γενικά στα φιλικά έχουμε καλή παρουσία άλλες φορές με νίκες κι άλλες με ήττες. Σημασία έχει η παρουσία της ομάδας κι όχι το τελικό αποτέλεσμα σε αυτά τα παιχνίδια”.

Για την προσαρμογή των νέων παικτών: “Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα αυτό. Οι Έλληνες παίκτες δεν έχουν τέτοιου είδους πρόβλημα, έχουν πολλές παραστάσεις και γνωρίζουν το πρωτάθλημα. Οι ξένοι δείχνουν πάρα πολύ καλή διάθεση και νομίζω θα προσαρμοστούν αρκετά γρήγορα”.

Για την παρουσία του Μανώλη Παπαμακάριου και τον ρόλο του στην ομάδα: “Το πρόβλημα του κάθε Παπαμακάριου ειδικά στις μικρότερες ομάδες είναι το αν θα του φορτώσουν με άγχος τα μυαλά. Θα είναι πολύ σημαντική η βοήθειά του στην ομάδα σε αγωνιστικά ζητήματα κι όχι μόνο, αν δεν αγχωθεί ότι πρέπει να αποδείξει κάτι. Είναι μία προσωπικότητα που έχει παίξει σε μεγάλες ομάδες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το έχει αυτό στο μυαλό του. Δεν έχει να αποδείξει σε κανέναν τίποτα”.