Το παν στη ζωή είναι να έχεις όραμα και διάθεση να ξεπεράσεις τα όριά σου. Άλλωστε, όταν υπάρχει διαρκής ανάγκη για… εξέλιξη τότε όλα είναι πιθανά. Αυτό δεν υποστήριζε και ο Μάικλ Τζόρνταν όταν έλεγε πως “some people want it to happen, some wish it would happen, others make it happen” (=”κάποιοι άνθρωποι θέλουν να γίνει κάτι, κάποιοι εύχονται να γίνει, άλλοι το πραγματοποιούν”);

Αν ρωτήσει κανείς τους ανθρώπους του Πανελευσινιακού τι περίμεναν πριν από εφτά χρόνια, όταν και ανέλαβαν τις τύχες της ομάδας, ενώ αυτή αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (2005-’06), τότε η απάντηση που θα έπαιρνε μεταξύ σοβαρού και αστείου είναι πως “στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε σύντομα τον Παναθηναϊκό“.

Μόνο που το “μεταξύ σοβαρού και αστείου” εξελίχθηκε σε άκρως… σοβαρό αφού χθες το βράδυ οι “σταχυοφόροι” πραγματοποίησαν ένα όνειρο, το οποίο δεν ήταν τελικά τόσο απατηλό. Αντιμετώπισαν στο ΟΑΚΑ τον εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης!

“Πρόκειται για μοναδικές στιγμές”, ήταν η πρώτη κουβέντα του αντιπροέδρου των νεοφώτιστων, Θανάση Κριεκούκη, στο basketblog.gr για τη χθεσινή “κόντρα” με το τριφύλλι.

“Ειδικά για εμάς που βρισκόμαστε στη διοίκηση και ξεκινήσαμε το εγχείρημα του Πανελευσινιακού κάτω από καθαρά ερασιτεχνικά πλαίσια στη Γ’ Εθνική, όλο αυτό μοιάζει πρωτόγνωρο. Το ότι φτάσαμε σε αυτό το σημείο μέσα σε εφτά χρόνια δείχνει ότι έχει γίνει σωστός προγραμματισμός και ότι υπάρχει πλάνο στον σύλλογο”, συνέχισε ο Θανάσης Κριεκούκης τονίζοντας -μεταξύ άλλων- πως “είμαστε μια παρέα ανθρώπων που αγαπούν αυτό που κάνουν.

Είμαστε μία οικογένεια όλοι μας στον σύλλογο. Μέσα από τη διαδικασία της ομάδας προσπαθούμε να ξεχνάμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας. Κερδίζουμε πράγματα μέσα από την ενασχόλησή μας με τον Πανελευσινιακό. Δημιουργούμε ελπίδα“!

“Επόμενος στόχος το πρωτάθλημα;”, τον ρωτήσαμε. (Γέλια) “Νιώθουμε ήδη πρωταθλητές επειδή συμμετέχουμε στην Α1. Αν μπορούμε να βάλουμε κάποιο στόχο για το μέλλον είναι να μπορεί αυτή η ομάδα να αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό έχοντας στο ρόστερ της μόνο δικά της παιδιά.

Ποντάρουμε πολλά στην παραγωγική διαδικασία. Αν το καταφέρουμε, τότε θα νιώθουμε ότι έχουμε πετύχει το στόχο μας. Αυτό θα ήταν κάτι ονειρεμένο”, δήλωσε χαρακτηριστικά, για να καταλήξει ευχαριστώντας την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για το γεγονός ότι επέτρεψε σε παιδιά των ακαδημιών του Πανελευσινιακού να παρακολουθήσουν από κοντά το παιχνίδι:

“Θέλω, επίσης, να πω και ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός γιατί έδωσε την ευκαιρία σε πολλά παιδιά από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου μας να βρεθούν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ και να παρακολουθήσουν αυτό τον ιστορικό αγώνα. Τέτοια ματς είναι γιορτή για το ελληνικό μπάσκετ και βλέπουμε πως ο Πανελευσινιακός εξελίσσεται σε άξιο πρεσβευτή της Ελευσίνας σε όλη την Ελλάδα“.

Μπορεί η Ελευσίνα να μην είναι καμία μεγαλούπολη αφού ο πληθυσμός της δεν ξεπερνά τους 40 χιλιάδες κατοίκους, αυτό, όμως, δεν εμποδίζει τους ανθρώπους των “σταχυοφόρων” να… ονειρεύονται πως τα άλματα προόδου που έκαναν την τελευταία επταετία θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση και -γιατί όχι- θα την μετατρέψουν σε μία από τις πλέον μπασκετικές περιοχές της Ελλάδας.

Αγάπη και μεράκι υπάρχει, οπότε όλα γίνονται…