Η περσινή σεζόν στο Ρέθυμνο ήταν… μεταβατική για τον Σπύρο Μοτσενίγο, ο οποίος υπό τις οδηγίες του Στέργιου Κουφού είχε την ευκαιρία να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της Α1. Πλέον, όμως, είναι προετοιμασμένος να εφαρμόσει εντός παρκέ όσα έμαθε πέρσι στους Κρητικούς, όπως δήλωσε στα πλαίσια της media day του Πανιωνίου.

“Ήταν διαφορετικό για μένα γιατί δεν είχα αγωνιστεί ξανά στην Α1. Υπάρχει ένας χρόνος προσαρμογής μέχρι να εξοικειωθείς με διαφορετικές ταχύτητες, διαφορετικές δυνάμεις και άλλο τρόπο προπόνησης. Ήταν σίγουρα μία μεταβατική περίοδος“, ήταν η πρώτη τοποθέτηση του νεαρού πόιντ γκαρντ αναφορικά με την περσινή σεζόν, για να συνεχίσει μιλώντας για τα κέρδη που αποκόμισε:

“Κάθε χρόνο κερδίζεις πράγματα όταν ασχολείσαι με το μπάσκετ. Σίγουρα με βοήθησε πολύ η περσινή χρονιά και αυτό πιστεύω πως φάνηκε και το καλοκαίρι με την Εθνική Νέων Ανδρών. Θεωρώ πως είμαι πιο έτοιμος φέτος για να βοηθήσω απ ότι ήμουν πέρσι. Μπορώ να είμαι ένα κομμάτι της ομάδας”.

Όσο για τον ανταγωνισμό που θα υπάρχει φέτος αναφορικά με την κατάληψη της 3ης θέσης του πρωταθλήματος; “Είναι νωρίς ακόμα για να ξέρουμε τι και πως. Όλες οι ομάδες βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας και είναι φυσιολογικό να έχουν σκαμπανεβάσματα. Πάντως θα είναι ωραίο να αντιμετωπίσω την πρώην ομάδα μου. Δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν. Θα είναι μία καινούργια εμπειρία“.

Εκπροσωπώντας τη νέα γενιά των Ελλήνων μπασκετμπολιστών, ο Σπύρος Μοτσενίγος δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει και την μαζική ελληνοποίηση των ομάδων της Α1 και τις πολλές ευκαιρίες που αναμένεται να πάρουν νεαροί παίκτες τη νέα σεζόν: “Το ότι παίζουν περισσότεροι Έλληνες δεν συνεπάγεται πως θα πέσει το επίπεδο του πρωταθλήματος.

Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι νεαροί Έλληνες, όπως ο Παππάς και ο Μπόγρης, που έχουν αποδείξει τι μπορούν να κάνουν κατακτώντας μετάλλια σε Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Σίγουρα αξίζουν ευκαιρίες και μου αρέσει οι ομάδες να βοηθούν τα νέα παιδιά“, δήλωσε χαρακτηριστικά και κατέληξε ζητώντας… υπομονή από τους φίλους του Πανιωνίου: “Μακάρι να υπάρχει υγεία και να κάνουμε μία καλή σεζόν. Ελπίζω να υπάρχει υπομονή από τον κόσμο του Πανιωνίου γιατί είμαστε μία καινούργια ομάδα“.