Ο Πανιώνιος κινείται σε νέους ρυθμούς εδώ και λίγα 24ωρα μετά και την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ομάδας από τον κ. Χριστοδουλόπουλο

Οι Νεοσμυρνιώτες είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δομικές αλλαγές στο ρόστερ και για το σκοπό αυτό έχει προταθεί και εξετάζεται η περίπτωση του Τζόι Ντόρσεϊ. Ο Ντόρσεϊ έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό όταν συστάθηκε σαν ο νέος σέντερ του Ολυμπιακού το 2012 και βοήθησε στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Έκτοτε ο έμπειρος Αμερικανός αγωνίστηκε για μία ακόμα χρονιά στους “ερυθρόλευκους”, κυνήγησε το όνειρο του NBA, έγινε κάτοικος Καταλωνίας για χάρη της Μπαρτσελόνα, ενώ τα τελευταία αγωνιστικά του σημάδια βρίσκονται στην τουρκική Μπαλικεσίρ το 2017. Από τότε ο Ντόρσεϊ δεν έχει αγωνιστεί ξανά και βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας.

Στον Πανιώνιο ψάχνουν παίκτες, οι οποίοι γνωρίζουν το ελληνικό πρωτάθλημα και μπορούν να προσφέρουν άμεσα στην ομάδα. Σαφώς η περίπτωση του όχι μόνο είναι ιδιαίτερη, αλλά εντυπωσιάζει, όμως στη Νέα Σμύρνη περιμένουν να δουν αν θέλει ο Ντόρσεϊ να επιστρέψει στα παρκέ και δη στην Ελλάδα, με την αγωνιστική του απραξία βέβαια να είναι και ένα τροχοπέδη στην περίπτωση του.

Φυσικά αυτή είναι μόνο η αρχή. Οι “κυανόλευκοι” προσανατολίζονται σε περαιτέρω κινήσεις που θα ενισχύσουν τόσο το ελληνικό όσο και το αμερικανικό προφίλ. Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες του basketblog.gr στον Πανιώνιο έχουν αποφασίσει να ενισχύσει την περιφέρεια τους με τον Αλέξη Κυρίτση και τον Χριστόφορο Στεφανίδη. Ο Κυρίτσης τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στο Δούκα στην Α2, όντας για δύο σερί σεζόν ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Η εμπειρία του είναι αδιαμφισβήτητη, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει και τη φανέλα του Παναθηναϊκού, έχοντας όμως περισσότερο συμπληρωματικό ρόλο. Ο Στεφανίδης από την άλλη θεωρείται και αυτός ένας από τους πλέον έμπειρους παίκτες του πρωταθλήματος. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο Ρέθυμνο, όπου βοήθησε με την παρουσία του στην δημιουργία της ομάδας και ήταν από τους παίκτες που συνέβαλλαν στη γρήγορη παραμονή του συλλόγου.

Με τις μετεγγραφές να είναι προ των πυλών δεν γίνεται να μην υπάρξουν και αποχωρήσεις. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα βρίσκεται σε θέση να γνωρίζει το basketblog.gr, παρελθόν αναμένεται να αποτελέσουν τόσο ο Τέιλορ Τζόουνς, όσο και ο Μπράντον Μπράουν. Στη θέση τους αναμένεται να έρθουν δύο Αμερικανοί, με τη μία θέση να καλύπτεται από τον Ντόρσεϊ, αν όλα κυλήσουν ομαλά, ενώ εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις για την αντικατάσταση των παικτών.

Αλλαγές δεν θα υπάρξουν όμως μόνο στο ρόστερ της ομάδας, αλλά και στο τεχνικό επιτελείο. Μία νέα προσθήκη είναι προ των πυλών για τους Νεοσμυρνιώτες, μιας και σύμφωνα με πληροφορίες του basketblog.gr νέος γυμναστής της ομάδας αναλαμβάνει ο Κώστας Μασούρας, ο οποίος είναι και το πρώτο μέλος που αναλαμβάνει δράση στην εποχή Φραγκιά στον Πανιώνιο.

Τέλος, χαρακτηριστικό της νέας εποχής που λαμβάνει χώρα στο κλειστό της Αρτάκης, είναι το γεγονός πως ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος πλήρωσε άπαντες στην ομάδα, ενώ αποζημίωσε και τον απερχόμενο προπονητή της ομάδας, Κρις Χουγκάζ.