“Ο Πανιώνιος δεν είναι ομαδούλα ούτε θυγατρική κανενός για να του λένε που και πως θα δώσει τους παίκτες του”. Τάδε έφη ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Πανιώνιος κ. Ηλίας Λιανός στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα. Ο κ. Λιανός αναφέρθηκε διεξοδικά στην υπόθεση του Βασίλη Καββαδά και του “σίριαλ” της μεταγραφής του.

“Επειδή βαρέθηκα να ακούω τις θέσεις των ενδιαφερομένων με υπονοούμενα για εμένα και την ομάδα και επειδή θα προτιμούσα ο άμεσα ενδιαφερόμενος, δηλαδή η ομάδα του Ολυμπιακού να κάνει γνωστή δημόσια την τοποθέτησή της, θα αναφερθώ αναλυτικά στην υπόθεση”, είπε αρχικά και συνέχισε: “Κατ’ αρχήν να επισημάνω ότι η πρώτη και ουσιαστικά μόνη ομάδα που ενδιαφέρθηκε για τον Καββαδά ήταν ο Ολυμπιακός.

Μίλησα προσωπικά με τον παίκτη αν έχει προτίμηση του που θέλει να πάει και μου απάντησε ότι δεν τον πειράζει να πάει οπουδήποτε”, τόνισε και συμπλήρωσε:

“Είχα αποδεχθεί την αρχική προφορική πρόταση του Ολυμπιακού αλλά στη συνέχεια μου ζητήθηκε μείωση κατά 20% προκειμένου να καλυφθεί το ποσό που δικαιούται ο Ιωνικός Νίκαιας. Ολα τα υπόλοιπα περί συμφωνιών κάτω από το τραπέζι είναι αηδίες. Το θέμα ήταν πως μετά την αρχική μου συμφωνία ο Ολυμπιακός εξαφανίσθηκε για δέκα μέρες και στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός ήρθε σε επαφή με τον ατζέντη του κάνοντας επίσης “πρόταση”.

Ξαφνικά εκείνες τις μέρες “επέστρεψε” ο Ολυμπιακός μαθαίνοντας για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και τότε ενημέρωσα και τις δύο πλευρές ότι ο παίκτης δεν παραχωρείται αφού δεν ήθελα να μπω σε παζάρια τέτοιου τύπου. Μίλησα ξανά με τον Βασίλη και του εξήγησα, κάτι που αποδέχθηκε, ότι το καλύτερο για τον ίδιο θα ήταν να μείνει στον Πανιώνιο“.

Και συνέχισε λέγοντας: “Από τότε δεν είχα καμία ενόχληση μέχρι την περασμένη Κυριακή, τελευταία μέρα της προετοιμασίας της ομάδας στη Νάουσα όταν ο ατζέντης του παίκτη με ενημέρωσε για πρόταση του Ολυμπιακού ύψους 400.000 ευρώ. Του απάντησα πως επειδή με κούρασε η υπόθεση την αποδέχομαι αλλά του ζήτησα να φτάσει στα χέρια μου επίσημη έγγραφη πρόταση κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Μετά από όλα αυτά βγήκε προς τα έξω ότι ζητάω τρελά λεφτά και άλλα πολλά που δεν έχουν καμία δόση αλήθειας. Ο Ολυμπιακός ήθελε τον Καββαδά αλλά ο χειρισμός της ομάδας μού αφήνει απορίες ειδικά επειδή πρόκειται για επιχειρηματίες. Ο Πανιώνιος δεν είναι ομαδούλα ούτε θυγατρική κανενός”, πρόσθεσε και κατέληξε:

“Οσοι καλλιέργησαν το συγκεκριμένο σίριαλ κάνουν κακό στο παιδί που αποτελεί κεφάλαιο και για τον Πανιώνιο και για το ελληνικό μπάσκετ. Προσωπικά δεν ακολούθησα την εύκολη λύση να τον πουλήσω, αλλά δεν μπορώ να κάνω συμφωνία με κάποιους που αλλάζουν συνεχώς άποψη”.

Στη συνέχεια της συνέντευξης Τύπου τον λόγο πήρε ο προπονητής της ομάδας Θανάσης Σκουρτόπουλος ο οποίος δήλωσε: “Χαίρομαι και είναι τιμή μου να βρίσκομαι στον Πανιώνιο, μία ομάδα με ιστορία και παράδοση. Πέρυσι η ομάδα είχε εξαιρετική πορεία και θέλουμε να συνεχίσουμε το έργο που έγινε έχοντας τη συμπαράσταση του κόσμου της ομάδας.

Φέτος η ομάδα χτίζεται πάνω σε παίκτες με ταλέντο, παίκτες στους οποίους ο Πανιώνιος δίνει την ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους σαν τον Παππά, τον Μπόγρη ή τον Μοτσενίγο. Επίσης οι Αμερικανοί μας αποκτήθηκαν στην ίδια λογική. Κάθε παίκτης θα έχει τον δικό του ξεχωριστό ρόλο μέσα στην ομάδα.

Στόχος μας στην Α1 είναι να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται ενώ στο EuroCup οι παίκτες μας θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους. Η συγκεκριμένη διοργάνωση θα έχει τουλάχιστον 10-12 ομάδες, δηλαδή τις μισές, επιπέδου Ευρωλίγκα κάτι που σημαίνει ότι θα είναι πολύ δυνατή”.