Ο Πανιώνιος πέρασε τελευταίος στα ημιτελικά των πλέι οφ της Basket League ΟΠΑΠ και πλέον προετοιμάζεται για τους αγώνες με τον Παναθηναϊκό, με τον Γιάννη Αθηναίου να μιλάει στο Basketblog.gr και να τονίζει πως το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας του θα καλυτερεύσει. Ο ίδιος συμπληρώνει σήμερα το 25ο έτος της ηλικίας του και το καλύτερο δώρο θα ήταν “να πετύχει η ομάδα τους στόχους της”.

Ο Αθηναίου είναι ένας από τους παίκτες με “ειδικές αποστολές” στην άμυνα, αλλά ο Άρης κατάφερε να δυσκολέψει στο έπακρο τον Πανιώνιο στην πρώτη φάση των πλέι οφ. Ο ίδιος ο παίκτης ανέφερε: “Ξέραμε από την αρχή ότι ο Άρης θα τα παλέψει όλα τα παιχνίδια και ξέραμε ότι παίζει καλύτερα και πολύ πιο οργανωμένα τον τελευταίο καιρό. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για πολύ δυνατά παιχνίδια, όπως και έγιναν. Ο Άρης έπαιξε δυνατά και με στόχο την πρόκριση και μας το έδειξε αυτό από το πρώτο κιόλας παιχνίδι που καταφέραμε να κερδίσουμε στον πόντο. Ευτυχώς όμως μείναμε συγκεντρωμένοι και ενωμένοι ως το τέλος και ήρθε η πρόκριση”.

Η ένταση και τα επεισόδια δεν έλειψαν από το τρίτο παιχνίδι της σειράς μετά των δύο ομάδων με τον Γιάννη Αθηναίου να τονίζει: “Εντάξει, δεν είναι εγώ αρμόδιος να μιλήσω για τα επεισόδια. Το μόνο που θέλω να πω είναι πως ο κόσμος μας όλη τη χρονιά ήταν στο πλευρό μας και μας βοήθησε να πάρουμε την 3η θέση. Επειδή τον έχουμε ανάγκη στα επόμενα παιχνίδια, θεωρώ χαζό το ότι έγινε, γιατί τέτοιες συμπεριφορές μας στερούν αυτή τη δυνατότητα”.

Η απόδοση του Πανιωνίου… έπεσε στα πλέι οφ, καθώς όλοι τον είχαμε συνηθίσει σε καλύτερες εμφανίσεις, αλλά ο Έλληνας γκαρντ μας διαβεβαίωσε πως δεν έχει αλλάξει κάτι στην ομάδα: “Είναι γνωστό πως όλες οι ομάδες κατά περιόδους, πιάνουν καλές και λιγότερο καλές αποδόσεις στο παιχνίδι τους. Η χρονιά είναι τεράστια και αυτό συμβαίνει. Δεν θεωρώ ότι έχει αλλάξει απολύτως τίποτα στην ομάδα. Ίσως υπήρξε λίγο άγχος, λόγω της μεγάλης θέλησης για πρόκριση στην επόμενη φάση, κάτι που δεν μας έδωσε τη δυνατότητα να πιάσουμε αποδόσεις που είχαμε κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Αυτό όμως θεωρώ πως είναι φυσιολογικό, ειδικά για μια νεανική ομάδα όπως είμαστε εμείς και τώρα μετά την πρόκριση πιστεύω θα δείξουμε ακόμη καλύτερο πρόσωπο στα υπόλοιπα παιχνίδια”.

Πλέον ακολουθεί ο Παναθηναϊκός και ο Αθηναίου ετοιμάζεται για νέα… αποστολή. Πόσες πιθανότητες πρόκρισης έχει όμως ο Πανιώνιος απέναντι στο συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη; “Θεωρώ ότι τις πιθανότητες τις παίρνεις μέσα από το παιχνίδι και όχι πριν από αυτό. Εμείς θα προετοιμαστούμε και θα πάμε να κάνουμε και να διεκδικήσουμε το καλύτερο που μπορούμε. Ας μην ξεχνάμε πως παίζουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες τις Ευρώπης. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο”.

Οι στόχοι δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμα για την ομάδα της Νέας Σμύρνης με τον Γιάννη Αθηναίου να θέλει ο Πανιώνιος να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται: “Θέλουμε να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται. Για αυτό παλεύουμε από την αρχή της χρονιάς και για αυτό θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι το τέλος των πλέι οφ. Η χρονιά δεν έχει τελειώσει και δεν τελειώνει ούτε μετά τα ημιτελικά. Και η 3η θέση είναι πολύ σημαντική”.

Εμείς από την πλευρά μας να ευχηθούμε στον Γιάννη, χρόνια πολλά και καλά και φυσικά πολλές επιτυχίες στο μέλλον…