Ο Πανιώνιος πήρε σπουδαίο διπλό επί της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία με 69-68 ζευγαρώνοντας έτσι τις νίκες του στη διοργάνωση. Η τριάδα ΜακΚόλουμ (16π, 5ρ), Κάρτερ (23π, 5ρ) και Μίλμπουρν (17π) ήταν όλα τα λεφτά για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου σε ένα παιχνίδι με πολλές διακυμάνσεις στο σκορ.

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τα δεκάλεπτα με την ελληνική ομάδα να μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι και να προηγείται 22-13 στο πρώτο δεκάλεπτο. Ακολούθησαν όμως δύο πολύ άσχημα δεκάλεπτα, στα οποία οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα και μαζί το προβάδισμα μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο στο +6 (54-48). Ο Πανιώνιος όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στην τελευταία περίοδο έπαιξε εξαιρετική άμυνα, βρήκε λύσεις επιθετικά, ενώ ήταν ψύχραιμος στις βολές όταν χρειάστηκε στο τέλος. 

Οι “κυανέρυθροι” πέτυχαν πολύ μεγάλη νίκη στην πιο δύσκολη (μαζί με της Μπεσίκτας) έδρα του ομίλου και έκανε καθοριστικό βήμα όχι απλά για την πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά και για ένα καλό πλασάρισμα στον 8ο όμιλο. Σε αυτό στάθηκε και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι.

“Είναι πολύ σημαντική νίκη για μας. Η Σπαρτάκ είναι δυνατός αντίπαλος ιδιαίτερα στην έδρα της κι από τις μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Γι’ αυτό η νίκη σήμερα έχει μεγάλη αξία. Ήταν σημαντικό ότι κρατήσαμε χαμηλά το σκορ της Σπαρτάκ σε εντός έδρας αγώνα. Το “κλειδί” της νίκης ήταν η άμυνα μας στο πρώτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεχθήκαμε 13 πόντους και στο τέταρτο 14”.

Τα δεκάλεπτα: 13-22, 33-35, 54-48, 68-69.
ΣΠΑΡΤΑΚ (Βέτρα): ΜακΓκραθ 9 (1), Κοσχίβ, Μπερτ 11 (2), Κορόλεφ 6 (2), Γιακοβένκο 11, Νεστέροφ 3, Σούροβτσεφ 12 (2), Βόιτιουκ, Χόμαν 16, Τκατσένκο.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 16 (2), Σταμάτης, Ντούβνιακ 3 (1), Κάρτερ 23 (3), Μίλμπουρν 17 (3), Αθανασούλας 8, Μπατής, Λάνγκφορντ, Μίσελ 2, Σίμτσακ, Σαλούστρος.