Ο Νίκος Παππάς παρέλαβε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος από τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ Γιώργο Χαλβατζάκη, πριν τον αγώνα με την Καβάλα και από ότι φαίνεται, αυτό του έδωσε έξτρα ώθηση για να οδηγήσει τον Πανιώνιο στη νίκη. Αν και στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν το καλό τους πρόσωπο, όπως είπε και στη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

“Δεν ξεκινήσαμε καλά τον αγώνα αφού επιτρέψαμε στην Καβάλα να το πάει στον δικό της ρυθμό. Είχαμε ανισορροπία στην επίθεση, δεν παίξαμε ομαδικά ενώ στην άμυνα καταφέραμε να σταματήσουμε τους σουτέρ της Καβάλας, λόγω της κακής ψυχολογίας στην επίθεση, δεν αντιμετωπίσαμε σωστά καταστάσεις συνεργασιών δύο παικτών” είπε αρχικά και συνέχισε:

“Στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαμε λύσεις απέναντι στην άμυνα ζώνης, οι παίκτες μας απελευθερώθηκαν και παίξαμε όμορφο μπάσκετ. Για μένα μετράει ότι οι παίκτες καταλαβαίνουν πως πρέπει να παίξουμε. Μετράνε επίσης οι 22 ασίστ και οι 52 πόντοι του δεύτερου ημιχρόνου, όπως και η άμυνά μας στην 3η περίοδο. Κάθε νίκη μας είναι σημαντική και πιο σημαντική από την προηγούμενη”.
 
Ο Μάριος Μπατής τόνισε: “Γνωρίζαμε ότι η Καβάλα μετά την αλλαγή προπονητή και παικτών ήταν πιο οργανωμένη σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν. Περιμέναμε τις άμυνες ζώνης που χρησιμοποίησε, ζώνες που μας έβγαλαν εκτός ρυθμού στο πρώτο ημίχρονο όπου είχαμε επιθετικό πρόβλημα αφήνοντας την Καβάλα να πάει τον αγώνα εκεί που ήθελε. Στα αποδυτήρια είπαμε να αυξήσουμε την ενέργειά μας και το κάναμε. Μέσα από την άμυνα βρήκαμε λύσεις και στην επίθεση τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι πετυχαίνοντας ορισμένα μεγάλα σουτ“.