Ο Ζακ Τόμας φαίνεται να είναι ο εκλεκτός του Πανιωνίου για την θέση του ξένου πάουερ φόργουορντ που αναζητούσε η ομάδα της Νέας Σμύρνης, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Sportime. Ο 22χρονος (2.01μ.) Αμερικανός φόργουορντ αποφοίτησε φέτος από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Μπάκνελ. Οι δυο πλευρές είναι σε συνεχείς επαφές. Το όλο θέμα είναι σε πολύ καλό δρόμο και ο παίκτης δείχνει κοντά στους κυανέρυθρους.

Ο Ζακ Τόμας ήταν ένα από τα μεγάλα όπλα του Μπάκνελ. Ειδικά η φετινή του τελευταία χρονιά στο Κολέγιο ήταν εξαιρετική. Ο 22χρονος παίκτης είχε μέσο όρο 20.5 πόντους με 38.2% στα τρίποντα, 9.1 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ. Δεν έγινε ντραφτ φέτος. Ηταν στο φετινό Σάμερ Λιγκ με την Γιούτα, αλλά τελικά δεν έκλεισε συμβόλαιο στους Τζαζ και έτσι δείχνει να έχει αποφασίσει να περάσει τον Ατλαντικό και να παίξει για πρώτη φορά εκτός ΗΠΑ.

Ο Ζακ Τόμας πέτυχε δυο σημαντικά ρεκόρ φέτος στην ιστορία του Μπάκνελ. Σημείωσε τουλάχιστον 30 πόντους σε 4 ματς και ισοφάρισε το ιστορικό ρεκόρ που είχε στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο ο Τζο Στάινερ από το 1961. Από την άλλη πέτυχε τουλάχιστον 20 πόντους σε 18 ματς και έκανε νέο ρεκόρ στην ιστορία του Μπάκνελ.

Ο Τόμας είναι δεινός σκόρερ. Εχει εξαιρετικό σουτ ενώ ξέρει να παίζει με πλάτη στο καλάθι. Εχει καλή τεχνική και έχει έφεση στα ριμπάουντ.