Η εξαιρετική άμυνα που έπαιξε καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν ο βασικότερος λόγος που έδωσε στον Πανιώνιο τη νίκη επί του Ηλυσιακού (77-62). Οι “κυανέρυθροι” μπορεί να είχαν αρκετά επιθετικά “βραχυκυκλώματα“, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν τους αντιπάλους τους στην άμυνα ήταν το στοιχείο που τους χάρισε τη νίκη.

Αυτό τόνισε, άλλωστε, με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο προπονητής των Νεοσμυρνιωτών υποστήριξε αρχικά πως “έδωσα συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την εμφάνισή τους στον αμυντικό τομέα. Ήμασταν πολύ καλά προσαρμοσμένοι στα επιθετικά ατού του Ηλυσιακού και πιστεύω ότι κάναμε ένα από τα καλύτερά μας αμυντικά παιχνίδια φέτος. Θεωρώ ότι έχουμε επιθετικές δυνατότητες απεριόριστες ως ομάδα αλλά χρειάζεται να αποκτήσουμε και αμυντική φιλοσοφία. Οι παίκτες μου το κατάλαβαν σήμερα και το εφάρμοσαν στον αγώνα”, και κατέληξε:

“Ο Ηλυσιακός είναι μία ομάδα που αρέσκεται να αλλάζει άμυνες αλλά εμείς παίξαμε έξυπνα επιθετικά. Πιστεύω ότι ο αντίπαλός μας αδικείται από τη βαθμολογική του θέση και είμαι σίγουρος ότι θα μείνει στην κατηγορία γιατί έχει έμπειρο προπονητή, καλό υλικό και πλάνο. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να συνεχίσουμε συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι στον στόχο μας”.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αθηναίου τόνισε: “Συγχαρητήρια σε όλους παίκτες και προπονητές για τη νίκη. Γνωρίζαμε ότι ο Ηλυσιακός είναι μία δύσκολη ομάδα που παλεύει όλα τα ματς. Δουλέψαμε καλά δύο εβδομάδες και πήραμε τη νίκη. Κρατάμε την αμυντική λειτουργία και πειθαρχία σε όσα είχαμε σχεδιάσει”.