Ο Ντέβιον Μπέρι επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας το ρεπορτάζ του Basketblog που είχε γράψει από νωρίς ότι ο Αμερικανός γκαρντ, αλλά και ο συμπαίκτης του Νταρνέλ Χάρις αποφάσισαν να κάνουν «αποχή και να μην παίξουν στο σημερινό (7/5) παιχνίδι με τον Χολαργό επειδή η διοίκηση είχε καθυστερήσει τις πληρωμές.

Οι δυο παίκτες ήταν στο γήπεδο, αλλά δεν έπαιξαν και έκαναν κανονικά πράξη την απειλή τους για αποχή. Ο Μπέρι μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για την απόφαση αυτή και επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Basketblog.

Ο Αμερικανός γκαρντ τόνισε αναλυτικά στην ΕΡΤ:

«Δεν ξέρω τι είπαν. Δεν παίζω γιατί υπάρχει καθυστέρηση στις πληρωμές. Είναι οικονομικό το θέμα. Θα ήθελα να παίξω μαζί με τους συμπαίκτες μου. Όμως, μίλησα με την ομάδα και τον ατζέντη μου και τους είπα πως θα μείνω εκτός».

Ο Πανιώνιος αναγκάστηκε να παίξει χωρίς τους δυο παίκτες του, ενώ στον πάγκο δεν ήταν φυσικά και ο προπονητής της ομάδας, Βασίλης Φραγκιάς, ο οποίος πήγε στο γήπεδο χαιρέτισε τους παίκτες και τους αντιπάλους και αποχώρησε ξαφνικά. Από τους καυνέρυθρους έλεγαν ότι ο Ελληνας προπονητής ένιωσε αδιαθεσία λόγω χαμηλής πίεση. Ετσι τον Πανιώνιο κουτσάρισαν οι συνεργάτες του Φραγκιά, Βαγγέλης Κουτσοκέρας και Θανάσης Κωνσταντώνης.