Ο Πανιώνιος βρισκόταν ως τώρα με το ένα πόδι στο γκρεμό και ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος είχε πει σε συνεντεύξεις του ότι θέλει να πουλήσει την ομάδα και να φύγει και άφηνε να εννοηθεί ότι ο σύλλογος ενδέχεται να πάει σε υποβιβασμό αν δεν βρεθεί αγοραστής.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας όμως, άφησε να εννοηθεί στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ ότι θέλει να κρατήσει την ομάδα στην Basket League. Τώρα κατά πόσο ισχύουν όλα αυτά κι αν θα γίνουν πράξη, θα το δούμε στην πορεία.

Ο Χριστοδουλόπουλος, πάντως, έλεγε στο ΔΣ ότι ο Πανιώνιος θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Basket League. Μάλιστα πήγε και το θέμα παραπέρα.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας είπε ότι θέλει να μπουν νέες επιπλέον θέσεις στο «Σοφία Μπεφόν», έτσι ώστε το γήπεδο που χρησιμοποιεί ως έδρα η ομάδα να καλύπτει τα στάνταρντς που έχει θέσει ο ΕΣΑΚΕ μέσω των… περίφημων κριτηρίων συμμετοχής στο πρωτάθλημα, τα οποία έχουν ειδικό κομμάτι και για την χωρητικότητα των γηπέδων.

Όπως τόνισε ο Χριστοδουλόπουλος θα προχωρήσει στην διαμόρφωση του «Σοφία Μπεφόν» ώστε να πληροί τα κριτήρια που έχουν ήδη θεσπιστεί. «Θα βάλουμε επιπλέον θέσεις στο γήπεδο και θα είμαστε έτοιμοι» είπε στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, ο ιδιοκτήτης των Νεοσμυρνιωτών.

Βέβαια για να παίξει η ομάδα στην Basket League χρειάζονται πολλά περισσότερα πράγματα. Ο σύλλογος έχει χρέη. Την 1η Ιουλίου ανακοινώθηκε από την ΕΕΑ ότι έγινε κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής του Πανιωνίου για οφειλές. Υπάρχουν κάποια χρέη κι από την περσινή περίοδο και γενικά εκφράζονται πολλές απορίες για το πώς θα καταφέρουν οι Νεοσμυρνιώτες, με αυτές τις συνθήκες ν’ αγωνιστούν στην Basket League.

Επίσης ο Χριστοδουλόπουλος λέει συνέχεια ότι θέλει να βρει αγοραστή. Για την ομάδα είχαν δείξει ενδιαφέρον δυο άνθρωποι, αλλά οι περιπτώσεις αυτών των υποψηφίων αγοραστών της ΚΑΕ έπεσαν στο κενό.