Οι «τίτλοι τέλους» έπεσαν και επίσημα για τον Πανιώνιο. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έδωσε πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα στον ιστορικό σύλλογο (όπως ήταν αναμενόμενο) και έτσι η ομάδα βούτηξε και επίσημα στο κενό. Ο Πανιώνιος είναι με κάθε επισημότητα εκτός Basket League πλέον και έχει ως προορισμό πιθανότατα την ΕΣΚΑΝΑ ή την Β’ Εθνική.

Η σημερινή «ταφόπλακα» που μπήκε στην ομάδα από την ΕΕΑ είπαμε ότι ήταν αναμενόμενη και δεν προκάλεσε καμία έκπληξη.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Γιώργος Χριστοδουλόπουλος είχε ανακοινώσει ότι δεν προχώρησε η πώληση της ΚΑΕ με τον υποψήφιο επενδυτή που είχε βρεθεί και έτσι δεν πρόκειται να συνεχίσει την χρηματοδότηση και θα αποχωρήσει από την διοικητική ηγεσία, ενώ μαζί η ομάδα θα αποχωρήσει από την πρώτη τη τάξει Εθνική Κατηγορία.

Ο Χριστοδουλόπουλος ενημέρωσε σχετικά τον ΕΣΑΚΕ, ενώ το μόνο που απέμενε για να ακουστεί το μοιραίο «μπαμ», ήταν η απόφαση της ΕΕΑ για το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έκοψε και επίσημα την ομάδα από την Basket League, αφού ο φάκελός της ήταν «άδειος» και έτσι ο σύλλογος έπεσε και επίσημα στον γκρεμό και το μόνο που απομένει είναι να ξεκαθαριστεί ποια θα είναι η επόμενη διοικητική μέρα στον Πανιώνιο και σε ποια κατηγορία θα παίζει.