Παρελθόν θα αποτελέσει όπως όλα δείχνουν ο Νίκος Οικονόμου για τον Πανιώνιο. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και φαίνεται να οδηγεί σε διαζύγιο τις δυο πλευρές ήταν η νέα ήττα του Πανιωνίου – αυτή την φορά από τον Ηφαιστο.

Η ήττα αυτή ήταν η 8η της ομάδας της Νέας Σμύρνης στα τελευταία 9 παιχνίδια της με τον Νίκο Οικονόμου στον πάγκο (είχε αναλάβει τα ηνία μετά το διαζύγιο με τον Βασίλη Φραγκιά). Η ομάδα έτσι έχει κατρακυλήσει στην 12η θέση της κατάταξης και βρίσκεται με την πλάτη στην ζώνη του υποβιβασμού. Η διοίκηση δείχνει αποφασισμένη να κάνει ένα «ηλεκτροσόκ» προκειμένου να αντιστραφεί το κακό κλίμα και να μπει φρένο στον κατήφορο και το… μάρμαρο αναμένεται να πληρώσει ο Νίκος Οικονόμου.

Ο 45χρονος προπονητής πάντως, είχε καταλάβει ότι το κλίμα βάρυνε ακόμα πιο πολύ μετά την ήττα από τον Ηφαιστο στο τελευταίο παιχνίδι του Πανιωνίου στην ιστορική του έδρα (το κλειστό της οδού Αρτάκης θα κατεδαφιστεί για να χτιστεί εκεί μέσα σε μια 3ετίας το νέο υπερσύγχρονο γήπεδο του συλλόγου) και είχε προαναγγείλει τις… εξελίξεις.

Ο Οικονόμου είχε πει μετά το ματς ότι θα έχει συνάντηση με την διοίκηση: «Ζητάμε συγγνώμη για την εμφάνιση και την ήττα που γνωρίσαμε. Πρέπει να μιλήσω με την διοίκηση για το καλό της ομάδας, γιατί αυτό προέχει, υπεράνω προσώπων»