Το όνομά του αποτελεί σύμβολο του Πανιωνίου. Ο αείμνηστος Μπόμπαν Γιάνκοβιτς είναι ένας από τους μεγάλους μύθους της ομάδας και οι κυανέρυθροι δεν τον ξεχνούν ποτέ. Το έδειξε αυτό με τον πιο περίτρανο τρόπο η Ακαδημία Μπάσκετ του Πανιωνίου. Η ομάδα ανακοίνωσε ότι στις προπονητικές σε όλες τις φανέλες των νεαρών παικτών της θα υπάρχει το όνομα «BOBAN» έτσι ώστε όλοι να θυμούνται τον μεγάλο Σέρβο που είχε μεν τραγική ιστορία, αλλά πρόλαβε να αφήσει ανεξίτηλη την σφραγίδα του στους Νεοσμυρνιώτες!

Η τραγική ζωή του

Ο Γιάνκοβιτς έπαιξε στον Πανιώνιο από το 1992 έως το 1993. Στις 28 Απριλίου 1993 η μοίρα τον σημάδεψε με τον πιο σκληρό τρόπο. Σε μια φάση του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη, ο Σέρβος χάνει τον έλεγχο μετά από μια απόφαση των διαιτητών και χτυπάει με το κεφάλι του την μπασκέτα. Το χτύπημα είναι τόσο μεγάλο που μένει παράλυτος.

Ο Πανιώνιος στέκεται δίπλα του συνέχεια και τον αγκαλιάζει όσο κανένας. Στις 28 Ιουνίου του 2006 πέφτουν οι τίτλοι τέλους σε μια λαμπερή αλλά και τραγική στο τελευταίο κομμάτι της ζωή και ο Σέρβος μετακομίζει πια στην γειτονιά των αγγέλων.

Η ομάδα δεν το ξεχνάει ποτέ και οι Ακαδημίες της το έδειξαν και πάλι αυτό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Ακαδημιών του Πανιωνίου:

«Το όνομα ΒΟΒΑΝ σε κάθε παίκτη της Ακαδημίας Μπάσκετ

Στην πλάτη κάθε παιδιού, από την μικρότερη μέχρι την μεγαλύτερη ηλικία, που θα προπονείται στην Ακαδημία μπάσκετ του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, την περίοδο 2018-2019, το όνομα ΒΟΒΑΝ θα υπάρχει στην φανέλα του.

Ο συμβολισμός των νέων προπονητικών εμφανίσεων της Ακαδημίας, θα θυμίζει ΠΑΝΤΑ στις νεότερες γενιές παικτών και φιλάθλων, τον αείμνηστο BOBAN JANKOVIC.

Όσοι δεν γνωρίζουν, πρέπει να μάθουν και όσοι γνωρίζουν, πρέπει να θυμούνται, τον Σέρβο παίκτη που έπαιξε, μόνο έναν χρόνο στην ανδρική ομάδα του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ (1992-1993) και το όνομα του πέρασε στο πάνθεον της υπεραιωνόβιας ιστορίας του συλλόγου.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.»

 

ΟΙ ΝΕΕΣ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ