Ο Πανιώνιος δεν ασχολείται μόνο με τις μεταγραφές και δεν έχει το μυαλό του μόνο εκεί. Ο σχεδιασμός της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν περιλαμβάνει πολλά επίπεδα. Ένα από αυτά ήταν η ενίσχυση του προπονητικού στρατηγείου της ομάδας. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και οι κυανέρυθροι αναζητούσαν τους συνεργάτες του προπονητή της ομάδας και το νέο γυμναστή, προκειμένου να θωρακιστεί ο σύλλογος ακόμα περισσότερο και στον πάγκο. Και τους βρήκαν.

Ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης ανακοίνωσε ότι οι Ακης Καλαϊτζάκης και Μιχάλης Μιχελάκος θα είναι οι συνεργάτες του Θανάση Σκουρτόπουλου στον πάγκο, ενώ νέος γυμναστής της ομάδας θα είναι ο Δημήτρης Μέξης. Ετσι επιβεβαιώθηκε η αποκάλυψη που είχε κάνει το Basketblog από τις 26/6. Επίσης οι Νεοσμυρνιώτες ανακοίνωσαν ότι η προετοιμασία της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου θα ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανιωνίου για το νέο τεχνικό επιτελείο της ομάδας:

«ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΒΙΚΟΣ COLA.

Συνεργάτες του προπονητή του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΒΙΚΟΣ COLA, Θανάση Σκουρτόπουλου, στην περίοδο 2018-2019, θα είναι οι Καλαϊτζάκης Άκης και Μιχελάκος Μιχάλης. Καθήκοντα γυμναστή αναλαμβάνει ο Μέξης Δημήτρης. Η έναρξη της προετοιμασίας έχει προγραμματισθεί στις 20 Αυγούστου. ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΒΙΚΟΣ COLA»