Ήταν 24 Απριλίου του 2019 όταν η ΦΕΑ στον τελικό που διεξήχθη στο  Κλειστό Γυμναστήριο Αιγάλεω ¨Σταύρος Βενέτης¨ κέρδισε την ομώνυμη ομάδα 78-88. Σε αυτό το παιχνίδι το δίδυμο Στεργιάκης- Καραλευθέρης ξεχώρισε αφού είχαν μαζί 61 πόντους. Συγκεκριμένα ο Αλέξανδρος Στεργιάκης (26 χρονών, 1.90) είχε 37 πόντους ενώ ο Λευτέρης Καραλευθέρης (24 χρονών, 1.94) είχε 24 πόντους. Προπονητής στην ομάδα ήταν και τότε ο Αλέξης Καρατζάς.

Σήμερα η ΦΕΑ έχει να αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο στις 15:00 για το Unisef Trophy και την εξασφάλιση μιας θέσης στο Final Four του Κυπέλλου Ανδρών. Με αφορμή τον σημερινό αγώνα το Basketblog.gr ήρθε σε επικοινωνία με το guard της ΦΕΑ Λευτέρη Καραλευθέρη και του προπονητή  της ομάδας τον Αλέξη Καρατζά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Λευτέρης Καραλευθέρης guard της ΦΕΑ

 

Ποια είναι τα συναισθήματα μετά την μεγάλη νίκη επί του Παπάγου και την πρόκριση στον τελικό;

Τα συναισθήματα είναι υπέροχα. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα τον Παπάγου που μας είχε κερδίσει 3 φορές συνεχόμενες και είναι ένας αντίπαλος που τον σεβόμαστε. Είμαστε και εμείς μια ομάδα πολύ δεμένοι μεταξύ  μας  (όπως είναι ο Παπάγου) και τώρα που αρχίσαμε να ξαναγυρνάμε σιγά-σιγά σε κάποιες νίκες, «πήραμε τα πάνω μας». Εκτιμάμε πολύ το γεγονός ότι θα βρεθούμε σε  έναν τελικό στο ΟΑΚΑ.

 

Ως παίκτης που θεωρείς ότι  προέκυψε η καλή εικόνα που βγάλατε στο δεύτερο ημίχρονο, ανατρέψατε την διαφορά που χάνατε και κερδίσατε το παιχνίδι;

Είναι θέμα λεπτομέρειας στο μπάσκετ. Μία φάση μπορεί να οδηγήσει σε μια καλύτερη φάση. Το θέμα είναι ότι σε μια δύσκολη έδρα όπως αυτή  και με μια δύσκολη ψυχολογία, πρέπει να βρεις τα πατήματα να κάνεις ένα step-up για να φτάσεις στη νίκη. Θεωρώ ότι η ψυχολογία είναι το παν οπότε βγάλαμε τον καλύτερο μας εαυτό  στο δεύτερο ημίχρονο, ασχέτως αν είχαμε μπει λίγο τρακαρισμένοι στο πρώτο ημίχρονο.

 

Τελικός Πανιώνιος- ΦΕΑ Έχεις να δώσεις ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας καθώς και στην κοινωνία της Νέας Φιλαδέλφειας;

Θα πω ότι πρέπει πραγματικά να εκτιμάμε ένας γεγονός που θα αντιμετωπίσουμε μια ιστορική ομάδα όπως είναι ο Πανιώνιος και είναι τιμή για την ΦΕΑ που θα βρεθεί να παίζει στο ΟΑΚΑ. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο είναι ονειρικό και εύχομαι να το ευχαριστηθούν και οι 2 ομάδες.

 

Αλέξης Καρατζάς: Προπονητής της ΦΕΑ

Coach πριν λίγα χρόνια η ομάδα έπαιζε τοπικές κατηγορίες, ανέβηκε σιγά-σιγά και έφτασε αυτή τι στιγμή να διεκδικεί μια θέση στους 8 του Κυπέλλου. Ποια είναι τα συναισθήματα;

Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχουμε κάνει ότι είμαστε ένα παιχνίδι μακριά από τους 8. Ότι μπορούμε να βρούμε μια τέτοια ομάδα (ο Πανιώνιος) είναι κάτι το οποίο βλέπαμε μόνο στα όνειρά μας. Θεωρώ ότι αξίζαμε (την πρόκριση στο τελικό) και σήμερα αλλά και γενικά με την πορεία μας όλα αυτά τα χρόνια και είναι μια  πολλή μεγάλη επιβράβευση για όλους μας αλλά κυρίως για τα παιδιά που «καταθέτουν« κάθε μέρα την ψυχή τους.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίζατε τόσο καλά, όμως στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και μάλιστα να κερδίσει με μεγάλη διαφορά. Που θεωρείτε εσείς ότι κρίθηκε η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου;

Στο πρώτο ημίχρονο μας κυνηγούσε το «σύνδρομο του Παπάγου» θα το χαρακτήριζα. Στα τελευταία 3 παιχνίδια (με τον Παπάγου) είχαμε  κάνει  3 ήττες. Δεν είναι οι 3 ήττες είναι ότι «κυνηγούσαμε» έναν ολόκληρο χρόνο  τον Παπάγου και τον περιμέναμε στη Β Εθνική να κάνει μια ήττα για να τον φτάσουμε. Κερδίζαμε εμείς κάθε εβδομάδα, κέρδιζε και ο Παπάγου, κερδίζαμε εμείς κέρδιζε και ο Παπάγου. Επομένως μας είχε μείνει και μια ωραία κόντρα και με την καλώς εννοούμενη σημασία της λέξης, ένα άχτι.

Στο πρώτο ημίχρονο νομίζω ότι ήμασταν λίγο πιο ανυπόμονοι από ότι έπρεπε και δεν ήμασταν τόσο σκληροί από ότι έπρεπε. Παρότι σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται ότι το δυνατό μας όπλο είναι η επίθεση, στην πραγματικότητα το δυνατό μας όπλο είναι η άμυνα. Αν είμαστε καλοί στην άμυνα θα είμαστε πολύ καλοί και στην επίθεση. Μιλήσαμε στο ημίχρονο στα αποδυτήρια, είπαμε ότι πρέπει να σκληρύνουμε, μας βοήθησε πολύ και η άμυνα ζώνης που παίξαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαμε ψυχολογία στην άμυνα και από τη στιγμή που ήμασταν καλοί στην άμυνα, βάλαμε πολύ μεγάλα σουτ και κάναμε πάρα πολύ καλό επιθετικό παιχνίδι.

Να δώσω πολλά συγχαρητήρια και στην ομάδα του Παπάγου και γενικότερα στην ομοσπονδία για την εξαιρετική διοργάνωση που έχει φτιάξει και ραντεβού μεθαύριο.

ΦΕΑ – Πανιώνιος Ποια είναι τα συναισθήματα σας για τον τελικό και τι μήνυμα θέλετε να δώσετε στους οπαδούς της ομάδας αλλά και στην κοινότητα της Νέας Φιλαδέλφειας;

Η ΦΕΑ δεν έχει οπαδούς με την στενή έννοια της σημασίας αλλά η ΦΕΑ είναι μια ομάδας γειτονιάς με χωρίς πολύ κόσμο αλλά (έχει) ανθρώπους που αγαπάνε και στηρίζουν πολύ την ομάδα. Θα πάμε και θα απολαύσουμε το παιχνίδι. Ο Πανιώνιος είναι Πανιώνιος. Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ τα μεγέθη των 2 ομάδων. Θα «ρίξουμε τη ζαριά μας» και πραγματικά από τη στιγμή που είμαστε ένα παιχνίδι πριν το όνειρο περιμένω να τα δώσουμε όλα. Αν τα δώσουμε όλα ό,τι και να συμβεί στο παιχνίδι ειλικρινά το λέω θα είμαι πάρα πολύ χαρούμενος.