Ο Πανιώνιος κινείται αρκετά δυναμικά στην αγορά τις τελευταίες ημέρες, καθότι έχει θέσει ως στόχο την δημιουργία ενός πολύ ισχυρού συνόλου, έτσι ώστε να διεκδικήσει την επάνοδό του στην Basket League μετά την αγωνιστική περίοδο 2019-20. Οι “κυανέρυθροι” έχουν κρατήσει τον βασικό κορμό της περασμένης χρονιάς (Σαχπατζίδης, Χάλαρης, Σκάνδαλος, Στ. Παπαδιονυσίου, Αντωνάκης), που συνδυάστηκε από την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής αλλά και την συμμετοχή στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος (μάλιστα οι “κυανέρυθροι” αποκλείστηκαν στα προημιτελικά από την ΑΕΚ στην παράταση).

Από την στιγμή που οι πιο κομβικοί παίκτες της ομάδας έχουν ανανεώσει, ο Περικλής Ταυρόπουλος εξετάζει αρκετούς αθλητές, οι οποίοι θα προσδώσουν ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα στους Νεοσμυρνιώτες. Έτσι μετά την πολύ πιθανή απόκτηση του Μιλεντίγιεβιτς, ο Πανιώνιος έχει βάλει σε αρκετά καλό δρόμο και την υπόθεση του Παναγιώτη Βύρλα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του basketblog.gr.

Ο 24χρονος center αποτελεί έναν από τους πιο ικανούς center της Elite League, ενώ έκλεψε την παράσταση με την παρουσία του στον Κόροιβο Αμαλιάδας στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν (11 πόντοι, 7,8 ριμπάουντ, 16 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης). Επίσης ο Βύρλας έχει αγωνιστεί και σε αρκετές άλλες της δεύτερης τη τάξει Εθνικής Κατηγορίας όπως οι Ελευθερούπολη, Οίακας Ναυπλίου και Αμύντας, ενώ σε περίπτωση που η μεταγραφή του τελεσφορήσει τότε θα δημιουργήσει ένα δίδυμο πολύ υψηλής ποιότητας στην θέση “5” μαζί με τον Γιάννη Σαχπατζίδη.