Αύριο η μεγάλη μέρα για τον Πανιώνιο! Στο τελευταίο εντός έδρας ματς για την πρώτη φάση του Eurocup (Τετάρτη, 19.00, γήπεδο Ελληνικού) οι “κυανέρυθροι” παίζουν την πρόκριση τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης “κορώνα-γράμματα” κόντρα στην Οστάνδη.

Φυσικά, το έργο των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς για να πετύχει την πολυπόθητη πρόκριση, θα πρέπει να κερδίσει το αυριανό ματς  κόντρα στην πρωταθλήτρια Βελγίου, αλλά και το τελευταίο -και μάλιστα εκτός έδρας- κόντρα στη Ζιέλονα Γκόρα της Πολωνίας.

Σκοπός της ομάδας της Νέας Σμύρνης είναι να “μπουν” δυνατά στο ματς και να κρατήσουν το όνειρο της πρόκρισης ζωντανό, πετυχαίνοντας την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση για τη φετινή χρονια. Εξάλλου, η Οστάνδη είναι μια αρκετά οργανωμένη ομάδα και αυτό φαίνεται μέσα στο παρκέ, όπως υποστήριξε και ο ίδιος ο Σφαιρόπουλος σε δηλώσεις του:

“Είναι ένας αγώνας που θέλω να το δούμε ως συνέχεια των προηγούμενων υποχρεώσεών μας από τη μέρα που ξεκινήσαμε με την ομάδα. Να δείξουμε σημεία βελτίωσης σε σχέση με τελευταίο αγώνα. Το πιο σημαντικό είναι να δούμε τη δική μας απόδοση και σε δεύτερη φάση να περιορίσουμε τα ατού της Οστάνδης που είναι μία πολύ καλά οργανωμένη ομάδα στο παρκέ”.

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να στείλει μήνυμα προς του φιλάθλους του συλλόγου ώστε να τους στηρίξουν στον κρίσιμο αυτό αγώνα: “Θέλουμε σε αυτό τον τελευταίο εντός έδρας αγώνα για το 2012 τον κόσμο δίπλα μας για να μας στηρίξει σε αυτή τη νέα προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει τις τελευταίες εβδομάδες”.

Στο αυριανό ματς αναφέρθηκε και ο Άστον Γκιμπς τονίζοντας και αυτός από τη μεριά του τη σημασία του αγώνα: “Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης να μπούμε δυνατά και να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του. Όλα θα εξαρτηθούν από τη δική μας απόδοσή και κυρίως από την άμυνά μας.

Πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ δυνατοί και αποφασιστικοί. Γνωρίζουμε ότι ο αντίπαλός μας είναι ιδιαίτερα δυνατός κάτι που μας έδειξε στον πρώτο ματς αγώνα στο Βέλγιο“.

Και έκλεισε δηλώνοντας αισιόδοξος για το αποτέλεσμα: “Θέλουμε την πρώτη μας νίκη στη διοργάνωση προκειμένου να μείνουμε ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης κάτι που φαντάζει πολύ δύσκολο, αλλά εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε“.