Η κατάσταση στον Πανιώνιο μόνο σε ομάδα που προετοιμάζεται για ένα πρωτάθλημα δεν παραπέμπει. Πόσο μάλλον, δε, για το Κύπελλο Ελλάδας… Το προσεχές Σάββατο (26/9) η ομάδα της Νέας Σμύρνης έχει μπροστά της αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, στον οποίον ακόμα δεν γνωρίζει με τι παίκτες θα κατέβει. Πολύ απλά διότι δεν υπάρχουν παίκτες στο ανδρικό τμήμα.

Βέβαια, όπως έχει η κατάσταση αυτή τη στιγμή, το Κύπελλο είναι το τελευταίο πράγμα που έχουν στο μυαλό τους στη Νέα Σμύρνη. Το θέμα είναι ο Πανιώνιος να προλάβει να φτιάξει ομάδα για το νέο πρωτάθλημα και πρώτα απ’ όλα να βρεθεί ένας προπονητής. Σε αυτόν τον τομέα, κάτι έχει αρχίσει να κινείται, καθώς ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος έχει έρθει σε επαφή με δύο προπονητές.

Ο ένας είναι ο Γιάννης Λίβανος, ο οποίος τον ανέλαβε και την περσινή χρονιά, πριν αντικατασταθεί νωρίς-νωρίς. Ο δεύτερος είναι ο Μάνος Μανουσέλης, που επαναπατρίστηκε φέτος μετά το πολυετές πέρασμά του από την Κίνα.

Όσον αφορά τον αγώνα του Σαββάτου; Το πιο πιθανό σενάριο είναι οι “κυανέρυθροι” να κατεβάσουν την εφηβική ομάδα τους, έτσι ώστε να μη μηδενιστούν. Κι αυτό διότι στο απευκταίο σενάριο που ο Πανιώνιος δεν κατεβάσει ομάδα για το παιχνίδι Κυπέλλου, τότε θα αρχίσει τόσο τη φετινή, όσο και την επόμενη χρονιά με -2 βαθμούς. Είτε παίξει κανονικά στη Basket League, είτε σε κάποια κατώτερη κατηγορία. Αν παίξει κάπου…