Στον ραδιοφωνικό σταθμό “Libero 107,4” μίλησε πριν από λίγη ώρα ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος. Ο ίδιος αναφέρθηκε σε πολλά κια διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και η οικονομική πολιτική που ακολουθεί εδώ και δύο χρόνια η διοίκηση της ΚΑΕ και η οποία θα συνεχίσει όπως τόνισε να ακολουθείται. 

Για τη φετινή χρονιά στο μπάσκετ: “Στην πορεία η χρονιά είχε πολύ καλά αποτέλεσμα. Στο τέλος η εικόνα δεν ήταν αυτή που θέλαμε. Εχει τις αιτίες της, με την αποχώρηση ΜακΓκράθ και Χαριτόπουλου και η δεύτερη αιτία, ήταν ο τραυματισμός του Λάζαρου Παπαδόπουλου και του Μιχάλη Τσαϊρέλη. Είχαμε επιλέξει να κάνει ο Λάζαρος την εγχείρηση μετά το τέλος και υπήρξε ο απρόοπτος τραυματισμό του Τσαϊρέλη που τον άφησε ένα μήνα εκτός. Είχαμε τη μικρή συμπαράσταση του κόσμου. Στο πρώτο παιχνίδι με το Ρέθυμνο, παρά την όχι καλή εμφάνιση, παίχτηκε στο τέλος με κάποια φαλτσοσφυρίγματρα”.

Για το ότι δεν έγιναν αλλαγές στο ρόστερ παρά τις αποχωρήσεις: “Ηταν συνειδητή επιλογή ή μάλλον μονόδρομος. Εχουμε το εξής εξωπραγματικό. Φέτος που είναι η δεύτερη χρόνια της αυστηρής εξυγίανσης, είναι η δεύτερη χρονιά που η εταιρία θα είναι κερδοφόρα για 300.000 με 400.000 ευρώ. Όταν όμως έχεις περίπου 700.000 στο Δημόσιο, κάθε μήνα 27.500 είναι η δόση, συν τους παλιούς παίκτες. Παράδειγμα μόνο για τρεις παίκτες πληρώσαμε 140.000. Ντελινκάιτις. Γκετσέφσκι, Ταπούτος κτλ. Και εγώ θα ήθελα, γιατί προέρχομαι από την κερκίδα, να φέρναμε δύο Αμερικάνους και να βγαίναμε τρίτοι. Οσο δεν υπάρχει επενδυτής, νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να ακολουθήσει την αυστηρή εξυγίανση. Για τον ΜακΓκράθ, ο παίκτης από μόνος του σηκώθηκε και έφυγε και πλήρωσε και 50.000 ευρώ. Για τον Χαριτόπουλο προσέφερε αφιλοκερδώς για ένα εξάμηνο στον ΠΑΟΚ και του ήρθε μια εξαιρετική πρόταση”.

Για το αν θα συνεχιστεί η ίδια λογική και την επόμενη σεζόν: “Αν κάποιος έχει λογική, αυτό πρέπει να κάνει. Τώρα υπάρχει μια διαφορά. Τα προηγούμενα χρόνια, χρεώνανε και δεν υπήρχε κόστος πληρωμής. Τώρα έχει ρυθμιστεί το Δημόσιο, πληρώνουμε τις δόσεις κάθε μήνα. Υπάρχει και το άρθρο 99 για να πληρώνουμε τους πιστωτές. Αν δεν υπάρχει αυτό, δεν υπάρχει ομάδα, δεν υπάρχει ΚΑΕ. Πλέον τα πράγματα είναι πολύ αυστηρά. Αυτή είναι η προσπάθεια που θέλουμε να κάνουμε όσο δεν υπάρχει επενδυτής. Αυτός είναι ο στόχος, αυτό ψάχνουμε, να προκαλέσουμε κάποιον άνθρωπο να έρθει,  να βάλει λεφτά και να αλλάξει το τοπίο. Οσο δεν υπάρχει αυτός ο άνθρωπος, είναι έγκλημα να αλλάξουμε ρότα”.

Για το άρθρο 99: “Είναι ένα ποσό κοντά στο 1.200.000. Η ΚΑΕ έχει δώσει κοντά στις 200.000 και είναι αποφασισμένο να αποπληρώσει σε βάθος τετραετίας. Οι πιστωτές, καταλαβαίνουν ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια, παίρνουν χρήματα έναντι των οφειλών και ήρθαν στο δικαστήριο και δικαιωθήκαμε στην πρώτη περίπτωση”.

Για το αν θα υπάρξει περαιτέρω επένδυση του Κοντομηνά: “Σα διοίκηση ποτέ δεν είπαμε αυτό το πράγμα. Είπαμε ότι θα προσπαθήσουμε να τον έχουμε δίπλα μας και για μένα θα είναι μεγάλη επιτυχία σε πρώτη φάση να τον πείσουμε να ανανεωθεί η συνεργασία μας. Υπάρχουν δύο συμφωνίες, με τον κ. Κοντομηνά και η εμπορική συμφωνία με τον κ. Σαββίδη για τη χρήση του σήματος”.

Για της συνάντηση με τον Α.Σ.: “Αυτό είναι θέμα του ερασιτέχνη. Κάναμε ένα πλήρη οικονομικό απολογισμό της χρονιάς και τους είπαμε ότι εμείς εφόσον συνεχίσουμε το έργο, ο σκοπός μας είναι να βαδίσουμε στον ίδιο δρόμο μέχρι να βρεθεί μια άλλη λύση. Πρέπει να συνεχίσουμε, γιατί δε γίνεται να μείνει ακέφαλη η ΚΑΕ”.

Για τη συνάντηση που είναι να γίνει την 1η Ιουλίου: “Το θέμα είναι βλέπεις την πραγματικότητα. Το να πούμε απόψεις ή θεωρίες, είναι σεβαστό, αλλά πρέπει να περάσεις στην πράξη. Κανένας δε θέλει ο ΠΑΟΚ να μην είναι στην τετράδα, να μη συμμετέχει στους τελικούς, αλλά το θέμα είναι πως θα το κάνει. Για τη 1η Ιουλίου, συμφωνήσαμε να γίνει μια συνάντηση ανθρώπων, για να μπορούν να βοηθήσουν είτε με ιδέες είτε με άλλο τρόπο την ομάδα. Θα τους καλέσουμε σαν διοίκηση της ΚΑΕ και θα είναι και ο Α.Σ.. Από κοινού θα γίνει αυτή η προσπάθεια”.

Για τη πιθανότητα συμμετοχής του ΠΑΟΚ στο επόμενο Eurocup: “Ετσι όπως τελείωσε η αγωνιστική περίοδος ο ΠΑΟΚ δεν έχει το δικαίωμα να παίξει σαν πέμπτος. Το Ρέθυμνο δήλωσε πως δε θα παίξει. Επειδή είναι να υπάρξουν κάποιες αποφάσεις για το Eurocup έγινε μια ενημέρωση από την ULEB για το τι σκοπεύουμε να κάνουμε. Αυτό που σήμερα είναι απαγορευτικό και αρνητικό, εμείς παλεύουμε και κάνουμε μία διερεύνηση για να συμμετέχει η ομάδα. Για να μπορέσεις να συμμετέχεις εκεί, σίγουρα υπολογίζουμε ένα μεγάλο κόστος που αγγίζει τις 250.000 ευρώ. Σήμερα που μιλάμε είναι απαγορευτικό, αλλά διερευνούμε τους τρόπους για να μπορεί να γίνει αυτή η συμμετοχή. Χρειάζεται εξωτερικές βοήθειες και στήριξη του κόσμου. Η ULEB θέλει τον ΠΑΟΚ, αλλά είναι και θέμα δυνατοτήτων”.

Για το τηλεοπτικό: “Εγινε μια συμφωνία με τη NOVA για το πρωτάθλημα, γιατί θα υπάρχει σταθερότητα για τρία χρόνια και μπορείς να βρεις και άλλες συνεργασίες, ακόμα και για την Ευρώπη αν χρειαστεί”.

Για το νέο σήμα και τη συμφωνία: “Εχουμε μια πενταετή σύμβαση, για τη διαχείριση από τον κ. Σαββίδη. Το σήμα του μπάσκετ, το διαχειρίζεται η εταιρία του κ. Σαββίδη. Η πενταετής συμφωνία, αφορά τη διαχείριση του σήματος από την εταιρία του. Αυτό που είχαμε με την εταιρία Stamion, έχει περάσει στον κ. Σαββίδη. Νομίζω ότι αυτό είναι σωστό, γιατί θα υπάρχει διαχείριση από μία εταιρία και θα σταματήσει το πλιάτσικο με τα προϊόντα “μαϊμού””.