Οι εξελίξεις “τρέχουν” στον ΠΑΟΚ έπειτα από την αδικαιολόγητη φυγή του Ντόνι ΜακΓκραθ κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί σήμερα έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Στο πάνελ βρέθηκαν οι Μπάνε Πρέλεβιτς, Τέλης Ζουρνατζίδης και Άρης Καρακούσης, με τους δύο πρώτους να τοποθετούνται επί του θέματος. 

Αρχικά μίλησε επί του θέματος ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Μπάνε Πρέλεβιτς λέγοντας“Ο παίκτης αδικαιολόγητα απουσιάζει απ’ την προπόνηση της ομάδας. Έχει πληρωθεί επί συνόλου 8 δόσεων ήδη τις 5. Έχει φύγει απ’ την ομάδα και εμείς θα κάνουμε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της. Επίσης όσοι “προστατεύουν” τον παίκτη θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα έχουν και αυτοί τις συνέπειες τους”.

Για τις ενέργειες που έκανε ο ΠΑΟΚ προς την πλευρά των Λιθουανών είπε: “Εμείς μιλήσαμε με τον διευθυντή της Ζαλγκίρις, τον ενημερώσαμε, μας είπε ότι είχε άλλη ενημέρωση και από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα κάνουν κι αυτοί”.

Για το πως κρίνει τη στάση του Αμερικανού δήλωσε: “Για μας δεν υπάρχει καν υπόθεση. Ο παίκτης έφυγε απ’ την ομάδα, είναι πληρωμένος, έχει πάρει 5 μισθούς έναντι 8 και αν βάλετε την ισοτιμία του δολαρίου είναι και πάνω από 5. Έφυγε για να πάει σε μια ομάδα που πιστεύει ότι εκεί θα είναι καλύτερα. Ναι, καλά έκανε, αλλά δεν μπορείς να φεύγεις έτσι από μια ομάδα με την οποία έχεις συμβόλαιο, έτσι στα καλά καθούμενα. Ο παίκτης είναι σε άλλη χώρα, έκανε δηλώσεις στο site της Ζαλγκίρις, τώρα πόσο σοβαρό είναι αυτό σε επίπεδο Ευρωλίγκα, δεν μπορώ να καταλάβω. Η ΚΑΕ θα κάνει όλες τις ενέργειες που πρέπει εναντίον όλων”.

Και συνέχισε λέγοντας: “Εμείς θέλουμε να μην υπάρχει καμία ζημιά στην ομάδα. Η δύναμη της ομάδας μας είναι η ομαδικότητα και το καλό κλίμα που δημιουργούν οι Έλληνες παίκτες. Αγωνιστικά ένας παίκτης επιπέδου ΜακΓκραθ σίγουρα θα μας λείψει, αλλά εγώ πιστεύω ότι μέσα απ’ την ομάδα, μπορεί να καλυφθεί κάθε κενό. Προσωπικά δεν θυμάμαι άλλος παίκτης να έχει φύγει από ομάδα και να είναι τόσο καλά πληρωμένος βάσει του συμβολαίου του“. 

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Τέλης Ζουρνατζίδης τονίζοντας: “Κανείς από τους παίκτες δεν χάρηκε που έφυγε ο ΜακΓκραθ, όμως αυτή η ομάδα τους παίκτες που έρχονται τους κάνει όλους ακόμη καλύτερους. Το δυνατό της σημείο είναι το περιβάλλον, οι προπονητές, οι παράγοντες. Οι παίκτες αλλού μπορεί να μην μπορούν να παίξουν τόσο καλά, όπως μπορούν στον ΠΑΟΚ. Αυτό ίσως το έχουμε πληρώσει παλιότερα, καθώς σε κάποιους δημιουργήθηκαν υπεραξίες…

Έχουμε πολύ ισχυρούς δεσμούς μεταξύ μας και αυτό το στοιχείο είναι ο καλύτερος μας παίκτης. Αυτό το στοιχείο αν φύγει θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Αυτά όμως μας πεισμώνουν και μας κάνουν πιο δυνατούς. Και με την κουβέντα που κάναμε με τα παιδιά, είμαστε αποφασισμένοι κι αυτή την κακόβουλη ατυχία να την αντιμετωπίσουμε και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα να την ξεπεράσουμε κιόλας”.

Για το ποιο σημείο βρίσκονται οι πληρωμές στον Αμερικανό είπε: “Στις 10/2 τελειώνει η διορία και μέχρι στις 25 πρέπει να πληρωθεί. Τώρα θα έπαιρνε την 6η δόση, αλλά δεν υπάρχει λόγος να την πάρει. Εγγράφως δεν ενημερωθήκαμε ποτέ για το ότι υπάρχει πρόβλημα στις πληρωμές του, παρά μόνο τώρα. Έφερε την κοπέλα του εδώ, όλα τα πληρώσαμε εδώ, δεν ενημερωθήκαμε ποτέ επισήμως ότι υπήρχε πρόβλημα”.

Για την περίπτωση Χαριτόπουλου, δήλωσε: “Η περίπτωση του Χαριτόπουλου ήταν εντελώς διαφορετική. Αν τελειώσει τις υποχρεώσεις του εκεί θα γυρίσει και θα παίξει στην ομάδα”.

Για τις κινήσεις της ΚΑΕ για το θέμα ΜακΓκράθ, συμπλήρωσε: “Θα κάνουμε ότι πρέπει προς τη ΦΙΜΠΑ, δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε όλες μας τις κινήσεις. Ήδη έχουν γίνει κινήσεις και ότι πρέπει να γίνει, θα γίνει. Η ομάδα θα κάνει αυτό που πρέπει. Και με την Ευρωλίγκα και με τη ΦΙΜΠΑ και με όλους.

Για το αν υπάρχει σχέση της υπόθεσης ΜακΓκράθ με την απόκτηση άλλου παίκτη: “Δεν υπάρχει σχέση της υπόθεσης ΜακΓκραθ με την ενίσχυση της ομάδας με παίκτη. Αν κριθεί ότι πρέπει να πάρουμε θα πάρουμε. Το μέλημα μας είναι να μη ζημιωθεί οικονομικά ο ΠΑΟΚ. Έχουμε έναν παίκτη που τον έχουμε πληρώσει και δεν είναι ούτε χθες, ούτε σήμερα στην προπόνηση της ομάδας μας. Αυτό θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε”.