Το νικηφόρο σερί των τελευταίων αγωνιστικών θέλει να συνεχίσει απέναντι στην Καβάλα ο ΠΑΟΚ. Ο “Δικέφαλος” υποδέχεται την ομάδα του Άγγελου Κορωνιού στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος αντιμετωπίζοντας και πάλι πολλά προβλήματα. Ο Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε σήμερα στους εκπροσώπους του Τύπου για το παιχνίδι με τους “Αργοναύτες“, αλλά και στις απουσίες που καλείται να διαχειριστεί.

Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι για διάφορους λόγους. Η Καβάλα είναι τελείως διαφορετική ομάδα, από αυτήν που αντιμετωπίσαμε στον πρώτο γύρο. Εκτός από δύο παίκτες που έχει στην πεντάδα, οι υπόλοιποι είναι καινούργιοι. Είναι μία πολύ δυνατή ομάδα και στο παιχνίδι της αυτό φαίνεται από το ποσοστό του 50% που έχει στα δίποντα, αλλά και την ευστοχία της στα τρίποντα. Είναι μια ομάδα που θέλει να τρέξει και το κάνει όταν βρει την ευκαιρία. Προσπαθεί να έχει transition παιχνίδι που άλλοτε πετυχαίνει, άλλοτε όχι αλλά έχει πολύ καλά ποσοστά”, δήλωσε αρχικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ και συνέχισε:

“Αυτή τη στιγμή η βαθμολογική της θέση σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την αξία της. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να σταματήσουμε τους αιφνιδιασμούς τους και να μη δώσουμε δικαιώματα σε ανοικτό γήπεδο. Για να το πετύχουμε πρέπει να έχουμε ισορροπημένες επιθέσεις. Είναι σημαντικό ότι θα επανέλθουν δύο παίκτες, ο Hatcher με τον Μαργαρίτη και θέλουμε να μπουν το συντομότερο δυνατό στην ομάδα και σιγά σιγά να μας βοηθήσουν και αυτοί”.

Στη συνέχεια απάντησε σε ερώτηση σχετικά με την επιστροφή των Χάτσερ και Μαργαρίτη λέγοντας: “Δεν είναι έτοιμοι 100%. Αλλαξε ο σχεδιασμός και ο τρόπος που η ομάδα αγωνίζεται μέσα στο γήπεδο, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε. Δε μπορώ να πω πότε θα είναι έτοιμοι. Μπορεί και την Κυριακή να είναι πολύ καλοί σε κάποια διαστήματα, μπορεί όμως και να μην είναι”.

Όσο για την αποχώρηση του Ντόνι ΜακΓκραθ; “Μια ομάδα δομείται στην αρχή πάνω σε συγκεκριμένα πλάνα. Όταν ένας βασικός κρίκος, ο οποίος ήταν σε όλα τα σχέδια παιχνιδιού αποχωρεί, υπάρχει ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με τους υπόλοιπους παίκτες. Αλλάζουν οι ισορροπίες και πρέπει να υπάρξει χρόνος για να βρούμε νέες ισορροπίες“, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σούλης Μαρκόπουλος και συνέχισε μιλώντας για την παρουσία των Χρυσικόπουλου και Νικολόπουλου:

“Είχαμε πει ότι ο Χρυσικόπουλος είναι ένας παίκτης που θα τον βάλουμε σιγά – σιγά στο παιχνίδι της ομάδας. Προέρχεται από τελείως διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία. Δε μπορούμε να περιμένουμε 100% αυτές τις νέες πληροφορίες να τις κάνει πράξη και ότι κερδίζει καθημερινά στην προπόνηση είναι κέρδος. Ο Νικολόπουλος, όπως και ο Αμπαράς έπαιξαν γιατί χρειαζόταν, ελπίζουμε και αυτοί οι παίκτες να μας βοηθούν όταν χρειάζεται”.

Παράλληλα, σχολίασε την απόφαση της ομάδας να μην αποκτηθεί άλλος παίκτης: “Είναι μία απόφαση που συζητήθηκε στη διοίκηση. Έβαλαν όλα τα στοιχεία κάτω και βγήκε η απόφαση. Δε μπορώ να πω περισσότερα. Ακόμα και για μία ζώνη όταν είναι να επιλέξεις κάνεις σχεδιασμούς. Αν πάει με το παντελόνι, με τα παπούτσια, με το σακάκι. Έτσι γίνεται και στις ομάδες…

Ο κάθε προπονητής θα ήθελε τους καλύτερους παίκτες στην ομάδα του. Ποτέ, κανένας προπονητής δε θα πει όχι, αν είναι να έρθει ένας παίκτης που θα έρθει και θα βελτιώσει την ομάδα. Ετσι όπως είναι δομημένη η ομάδα όμως, πρέπει να σκεφτούμε τι μπορεί να προσφέρει ο κάθε παίκτης. Βάσει πάντα και των οικονομικών στοιχείων. Αν σου έλεγαν να έρθει ο Kobe Bryant θα έλεγες ότι δεν ταιριάζει και δε μπορώ να το βάλω να παίξει; Βάζουμε κάτω τα δεδομένα και παίρνουμε την απόφαση. Αν είναι λάθος θα φανεί στο αποτέλεσμα, βάσει πάντα του στόχου που βάζεις. Όταν ήρθε ο McGrath το καλοκαίρι δεν ξέραμε ότι θα μπορεί να παίξει με αυτόν τον τρόπο.

Έπαιξε σαν “άσσος” και έπαιξε πολύ καλά και ίσως περισσότερο από αυτό που πιστεύαμε. Χρειάστηκε όμως ένα σημαντικό χρονικό διάστημα για να μπει στη φιλοσοφία. Αν πάρεις έναν παίκτη τώρα δεν ξέρεις πότε θα μπορέσει να κάνει κάτι αντίστοιχο. Μπορεί να το κάνει σε δέκα μέρες, μπορεί και σε 2,5 μήνες. Πρέπει να τον βγάλεις από το “εγώ” και να τον βάλεις στο “εμείς“. Είναι διαφορετικά πράγματα”.

Τέλος, μίλησε για τους στόχους του ΠΑΟΚ: “Εγώ είχα βάλει ένα στόχο και μέχρι το τελευταίο παιχνίδι που κάναμε, η ομάδα έχει ανταποκριθεί. Η ομάδα να είναι ανταγωνιστική. Είναι νέα παιδιά, πρέπει να τα πλάσουμε να αποκτήσουν νοοτροπία διαφορετική νοοτροπία. Όχι για να μπαίνουν και να αντικαθιστούν τους βασικούς, αλλά να έχουν ρόλο πρωταγωνιστή και να μπορούν να ανταποκριθούν.

Το θέμα δεν είναι το πώς παίζεις, αλλά και το πώς διαχειρίζεσαι τα θετικά και τα αρνητικά σημεία μέσα στο γήπεδο σαν παίκτης. Αν αυτό που είχαν, άλλαξε, σε σχέση με αυτό που είχαν πριν, δηλαδή πως συμπεριφέρονται στη νίκη και στην ήττα. Είναι άλλο να είσαι ρολίστας, να παίζεις δύο λεπτά και να λες ότι έκανα καλά τη δουλειά μου και άλλο να λες ότι έπαιξα έχασα και να αναρωτιέσαι γιατί δε βοήθησα την ομάδα μου. Ορισμένοι αυτά τα στοιχεία τα έχουν αφομοιώσει“.