Λίγες ώρες μετά την σπουδαία νίκη επί της Χιμίκ, ο τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Νίκος Σταυρόπουλος, μαζί με τον Γιώργο Δέδα και τον Γιώργο Μπόγρη, συμμετείχαν στο ειδικό project των μαθητών του Πειραματικού Λυκείου Θεσσαλονίκης για την σχέση της φυσικής με το μπάσκετ και την… επιστήμη του σουτ.

Ο Νίκος Σταυρόπουλος και με τον ρόλο του καθηγητή πανεπιστημίου, αλλά και ως προπονητής που έχει εξειδίκευση στο σουτ, με την βοήθεια των δύο αθλητών της ομάδας, μίλησαν για το σουτ, την τεχνική που χρειάζεται, ανέλυσαν όλες τις παραμέτρους που έχουν σχέση με την προετοιμασία, την προπόνηση και την ανάλυση που πρέπει να γίνει ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο σουτ και με την εντυπωσιακή συμμετοχή των μαθητών του Πειραματικού Λυκείου, υπήρξε ένα εξόχως εποικοδομητικό δίωρο για όλους. Και για τους μαθητές και για τις καθηγήτριές τους, που είχαν την ιδέα αυτής της συμμετοχής, αλλά και την αντιπροσωπεία του ΠΑΟΚ. Διαπιστώθηκε για μία ακόμη φορά πόσο σημαντικό είναι οι αθλητές να έχουν ενεργή συμμετοχή στην κοινωνία και εκτός των τεσσάρων γραμμών και αν μη τι άλλο οι καλαθοσφαιριστές της ομάδας και όλα τα στελέχη της ΚΑΕ ΠΑΟΚ έχουν την διάθεση και την επιθυμία να το κάνουν.

«Ανταποκριθήκαμε χωρίς δεύτερη σκέψη στην πρόσκληση, γιατί θέλουμε να προσφέρουμε και τις γνώσεις μας και ότι άλλο μπορούμε στην πόλη μας και ειδικά σε νέα παιδιά που έχουν τέτοια διάθεση για μάθηση», σχολίασε ο Νίκος Σταυρόπουλος που ανέλαβε και την προετοιμασία για όλα όσα ειπώθηκαν στο Πειραματικό Λύκειο, ενώ ο Γιώργος Μπόγρης τόνισε: «Ήταν μία εξαιρετική εμπειρία και για μας, αλλά και για τα παιδιά πιστεύω, γιατί είχαμε την ευκαιρία να πούμε κάποια πράγματα και όλοι μαζί να διαπιστώσουμε την άμεση σχέση της φυσικής με το μπάσκετ και την τεχνική του σουτ. Και το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε την δυνατότητα να προσφέρουμε και εκτός γηπέδου».

Ο Γιώργος Δέδας από την πλευρά του σχολίασε: «Ήταν ένα πολύ ευχάριστο διάλλειμα, γιατί συζητήσαμε για τον δικό μας τομέα, το μπάσκετ και την τέχνη του σουτ, και την σχέση που έχει με την φυσική, την καμπύλη που πρέπει να δώσεις στην μπάλα, πόσο μετράει η δύναμη, η απόσταση και γενικά όλες οι λεπτομέρειες που υπάρχουν».